Tabung Masa Depan ...

Thursday, January 30, 2014

Bila Dengar Cerita Adik !

Adik semenjak dua menjak naik tahun dua ni
Selalu sangat cakap macam ni
" Dengar cerita, dengar cerita ...."

Contoh satu....
Bila tengok Drama Projek Memikat Suami
Lakonan Emma Maembong tu
Cepat je dier kata " Dengar cerita Emma Maembong ni bercinta dengan Zizan !"
KA:  Mana Adik tau ?
Adik:  Dengar cerita macam tu lah .....

Contoh dua 
Bila tengok Drama Arianna Rose
Mulalah Adik kata : "Dengar cerita ada novel yer citer ni, tapi tajuk dier lain !"
KA : Mana Adik tau?
Adik : Dengar cerita lah !

Contoh tiga
Bila tengok MasterChef Selebriti All Stars
Adik : "Dengar cerita Azwan Ali dengan Michael Ang ni gaduh yer ?"
KA : Mana Adik tau ?
Adik : Dengar ceritalah, tapi dua2 sama gediklah ! He He He

Contoh empat
Tiba2 aje Adik cakap macam ni
" Dengar cerita Andak tu minat sangat dengan EXO !"
KA : Tau je Adik ni yer !
Adik : Dengar cerita macam tulah, Tapi EXO ni best juga ada Baekhyun, Chen, Kris lah,
LuHan, Kai, D.O ...eee ramai lagi...
KA : Adik pun minat juga lah macam tu!
Adik : Taklah minat sangat, tapi dengar cerita EXO ni best !

SO, KA pun carilah2 juga kat youtube vid2 EXO
Even tak semuanya boleh menyanyi dengan baik
Tapi ada 3 - 4 orang yang memang bagus vocalnya
Even bila menyanyi secara life
Ada EXO - K & EXO - M,  Both not badlah 
Dan KA pilih Chen & Baekhyun... HeHeHe



Jadi terminat pulak kat EXO ni
Gara2 dengar cerita Adik !
Layan ajelah,  dah esok pun nak cuti2 Chinese New Year kan !
SELAMAT BERCUTI YER .........

37 comments:

Nurzakiah Hanum said...

salam singgah pagi sini

AnneRaini said...

amboi byk betul yg bercerita dgn adik yer..asyik dengar cerita jek..hehe

Khai♥Rin : anies said...

KA, ckp kt adik...jadi host MELODI la... ;-)

Wak Gelas said...

makk dh terjebak dgn EXO tuuuuh..,ammvoii

Farah Waheda Wahid said...

dengar cerita tagline terbaru adik...he he he...

Kakcik said...

Banyaknya cerita yang adik dengar. :)

Noe said...

favourite word adik la tu...hehehe...

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, pasal bloglist ibu mengandung tu. KA nak masuk sekali ek? hehe betul ke main2 ni KA? (",)

Queen Teratai said...

HEHEHE Besar juga penaruh adik kat mak dia yer

Mummydearie said...

Adik ni banyak sangat dengar cerita. Ni aunty dengar cerita Adik dah pandai rindu kat Along! Ibu yang kasi tau dalam blog. Aunty tak dengar cerita orang lain tau :)

Rai Ourkizuna said...

hahaha..banyak je cerita dia tau ya..

Eye_nee said...

Amboiii adik pandai nyer..
Dengar cerita...dengar cerita...

paridah said...

banyak yg adik tau mamanya baru nk godek2 klik2 ya...

Fiza Rahman said...

Ada2 jer adik ni ☺☺

m.u.l.a.n said...

adik ohh adik...

MyCherita said...

Salam ukhwah, 1st time datang ke sini.. done follow anda.... dari : http://thescreammer.blogspot.com/

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Pandai Adik ni. Banyak benda adik tahu. Anak-anak sekarang memang pantas.

BUNDA said...

Dengar cerita KA pun dah sama layan EXO yer?...

Raudzah Z said...

wah adik dah jadi wartawan ni...gossip ya!!!

BM said...

Dengar cerita... Adik nak dapat adik...
Tak taulah, hanya dengar cerita...hehe
(jgn marah...gurau2 jer)...Selamat bercuti KA :)

aTieYusof Family said...

Macam2 cerita adik...:)

Aisy Nasiha said...

Haha..aagknya adik rasa syok kalau bercakap guna perkataan dengar cerita ... sampai ada yang terpengaruh tu..

Nadya Dyana said...

layan je cite adik hehe

Kakzakie said...

Adik nampaknya lebih peka dari auntie. Projek memikat suami aje yg auntie tahu sebab ada novelnya yg lain semua auntie tak tahu...

Deqla Manjew said...

hihih... dengar cerita adik ni mcm2lah.. tau jer yer gosip retis.. :p

Tihara said...

minat juga adik dengar citer artis2 tu :)

MulutPayau said...

Hihihi..mcm2 cerita yg adik dgr ya...

nurbijen said...

amboi, banyak juga cerita2 gossip yang Adik tahu... mana dia dengar tu KA? darii kawan2 kat sekolah ke?
Tapi sweet jer adik ni... sembang mcm orang besar :)

Gee Lion said...

banyak betul adik ni dengar ceritanyer.. =)

zila norazila said...

He hee sedap plk dgr adik citer..slmt brcuti ka.

adyna said...

Dengar cite byk nye ;) mmg anak bila byk ckp naik pening nak mendengar n jawab

ANNA MARIANA said...

singgah sini :)
jom --> http://annamariana1989.blogspot.com/2014/02/kini-aku-kembali-ke-dunia-blogger.html

Anwar Abdullah @ Kaio said...

entri pasal topik dengar2 last dengar lagu korea jugak .hehehehe

btw, jemput lah singgahblog
http://iluvtour.com

ALoNa CintamaniszLite said...

wahh...adik pandai gosip jgk ye, hihi...


KA, kiriman sy dh sampai ke belum ye?? Hrp dh sampai laa.

azievee said...

Amboi kemain bergosip lg yer anak KA nie...hihihi

Ira said...

Salam KA, cuti lg ke? Hehe..
Wah.. Adik bnyk citer yg didgr ye..
Hehe.. Dgr citer yg baik2 je tau :)

wantie said...

Tak tau apa benda pun ttg exo ni...nabti nak gi usha utubelah...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...