Tabung Masa Depan ...

Tuesday, January 28, 2014

Kursus Kulit Menari Along !

 Weekend hari tu sempat juga melawat ALONG di asrama
The whole family pun ikut sama meramaikan
" The More The Merrier" kan !
But ADIKlah yang paling teruja
Sebab terlepas lah rindu dier
Siap bawak duit siling bagai nak bagi kat ALONG
Supaya mudah ALONG nak menelefon dier
Sibuk bertanya ALONG itu dan ini..
ALONG siap pimpin & bawak pusing2 tengok kawasan sekolah lagi
Tengok kelas, tengok padang, tengok bengkel segala
Memang gembira sungguhlah ADIK masa ni
Lagi2 bila diusik kawan2 ALONG
Bila KA tanya apa yang kawan2 ALONG tanya 
ADIK sengih2 sambil kata
" Kawan ALONG tanya kenapa ALONG & ADIK x sama,
ADIK ni comel, kalau dah besar nanti boleh mintak no telefon !'
 Lepas tuADIK macam biasa sambil sibuk makan dengan ALONG
Sambil mulut tu tak henti2 bercerita kisah2 nabi dari buku yang baru dibeli !
 
 
 

 
 Berselera sungguh ALONG makan
Lagi2 macaroni goreng yang dibuat ANGAH
Habis licin sebekas ALONG kerjakan, TQ ANGAH !
Kata ALONG makan kat asrama macam kurang rasa sikit

 Teringat bila ADIK tetiba cakap macam ni.....
"Tahun depan suruhlah ALONG ambil kursus lain pulak,
kursus Kulit Menari !"
Bila KA tanya balik kursus apa ?
Adik jawab " Kursus Kulit Menari, kan ALONG pandai masak2 ni !"
Nak tergelak pulak dan KA jawab balik
" Masak2 tu Kursus Kulinari lah ADIK !"
Cepat je ADIK jawab
" Ala, dekat2 samalah tu, Kulit Menari !" 
KA : "Jauh sangat bunyinya tu ADIK !!!

( Alhamdulillah, lega bila tengok ALONG dapat sesuaikan diri,
even ada juga cerita2 yang x sedap yang ALONG ceritakan,
Yang penting niat kita untuk menimba ilmu, perlahan2 semua itu
akan jadi satu kebiasaan kan ALONG ! In Shaa Allah.. )

32 comments:

Kakcik said...

Kelakarlah Adik!

Tapi memang seronok kalau adik beradik sentiasa berbaik sesama mereka. :)

Ayu sukatiakula said...

tergelak bila part kulit menari tu.. konfiden je cakap

acik idah said...

Hehehe.. Kulit Menari ye adikkk... :D

Meriahnya melawat along.. segerombolan pergi... sure along happy.. kan along.. kan...

Acik Erna said...

assalam KA..bermula la xtvt melawat anak diasrama kan..acik rehat dulu..sampai keputusan keluar nanti..

Alynn Nyzaa said...

Haha.. Kulit menari? Pon boleh ~

http://alynnnyzaa.blogspot.com/

Farah Waheda Wahid said...

adik ni kelakar lah.. gelak besar aunty tiba2 kat office ni baca sampai boss aunty si Pink Panther tu pandang pelik...kursus kulinari jadi kursus kulit menari...he he he...

Deqla Manjew said...

kihkihkih.. kulit menari peginya.. hahahaha...

hajar said...

hahaha... kulit menari yer?? mcm2 lah adik nih...

Khai♥Rin : anies said...

hahahahahha jauh bebenor...kulinari = kulit menari..x pe janji ada bunyi

Kakzakie said...

Betullah KA lama-lama akan jadi biasalah tak ada masalah buat Along.

Tapi baru-baru memang kenalah jenguk selalu - kesian juga.

ALoNa CintamaniszLite said...

ntah laa...mmg selalunya kita dgr makan kat dwn makan ni tak berapa sedap, kan..kurang rasa.

Tp antara byk2 dewan selera kat asrama anak2 sy....kat Pengkalan Hulu..masakan kat dewan makan dia mmg superb. Mcm makan kat kenduri kawen tu. Sedap jer. Ingatkan sbb masa jamuan mak pak jer diorang masak sedap mcm tu...tp anak sy ckp masakan utk pelajar pun mmg sedap mcm tu..

KA, tgk gambar...mmg nampak beriya along makan. Ramai ye pengiring ngikut. Semua tu rindu kat along jgk ke?? hehe..

ietams said...

hahaha
memula tadi baru nak tanye
kursus ape kursus kulit menari tu..
rupanya "kulinari" tersebut
kulit menari.. kelakar la KA

wantie said...

hahaha... kulit menari. sabar je adik. mcm mcm la adik ni. masa baca tajuk tadi pun terfikir kulit apa le yang menari tu.


Zura@Iwan said...

meriah ha melawat along..
seronok along
siap bw mkanan lagi..
yg best adik la ye..
adik duk ngan along lah gitu..haha

asyifa mustaffa said...

Kulit menari ya adik...apa2 je la kan...hik3...
Kat asrama...mknannya mmg x penah menepati citarasa..biasa la tu kan...

hainom OKje said...

2 tahun sudah itulak aktiviti kami sekeluarga bila hujung minggu KA..melawat anak....dah tentulah yg banyak cakap anak paling bongsu hehe

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, bestnya g jenguk anak. patutlah macam pelik je tajuk entri. rupanya adik salah cakap eh. hehe sedapnya makaroni tu >___________<

Knor said...

Seronoknya ramai yg mnziarah along, bermkna semua org sayangkn along..
along kn anak lelaki, along kena kuat.
.selalu ckp dg az dn muhammad.
kenyang lh along hari tu ye..

DYatie said...

Hahaha. Saya tadi membayangkn kelas wayang kulit menari. Haha. Adik mg pandai nk buat org berfikir byk tau. Hihi.

DYatie said...

Hahaha. Saya tadi membayangkn kelas wayang kulit menari. Haha. Adik mg pandai nk buat org berfikir byk tau. Hihi.

MaMa Rey said...

Hehehe..tak pa hmpir sama jg bunyinya tu hehe..

BUNDA a.k.a KN said...

haha kulit menari...adik2..

ayut said...

Moga berjaya bt along...! Buat adik kukibari tau bukan kulit menari..adehhh..tgelak ayut bsce afik sebut gitu.haha

paridah said...

sedih tinggalkan anak di asrama kan KA kalau boleh setiap minggu nk dilawati...suka tengok adik kakak yg saling syg mnyayangi..

Raudzah Z said...

kita pun confius tadi KA..kursus kulit menari ya...ni mesti demam masterchef ni..

Noe said...

hahahaha...kulit menari...kelakar...

masakan kat umah la yang paling superb..tu yg along kata x sedap kut..hehehe...nasib baik la anak noe kata kt asrama dia masakan sedap dan boleh tambah...

semoga along berjaya habiskan kursus di sana...

Fiza Rahman said...

Terubat rindu adik kat along yer.

eima said...

adek awak mmg comel la .. kulit menari ye ...

BM said...

Baru faham tajuk tu...Kulit Menari...hahaha, adik...adik... bikin saya ketawa!

Mummydearie said...

Makan kat asrama mana ada sedapnya,Along. Aunty ni dulu tak pernah makan ikan plastik kat rumah tetiba kat asrama terpaksa makan dek kerana takda pilihan. Ikan tu baling kat dinding pun tak hancur tau! Nasi kawah yang 'marbeles' gila tu memang terbaiklah rasanya :)

KA, cakap kat Adik apakata sama-sama masuk kursus kulit menari tu dengan anak bujang saya, nak tak?

nurbijen said...

Istilah baru.... hihih, kulit menari yer adik... dah nak dekat dah tu :)
Menariknya makaroni bakar yg angah buat tu :)

Aisy Nasiha said...

Haha.. ingatkan apa tajuknya tadi.. ni kisahnya.. apalah adik ni ya.. tapi menjafi hiburan seisi keluarga jenaka ni bagusla.. adik pandai buat orang gembira

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...