Tabung Masa Depan ...

Thursday, January 23, 2014

Lagu Merindu2 Adik !

Tak sampai seminggu pun Along ke asrama
Adik dah mula rindu2an
Bila KA kata Along ada call semalam
Tapi tak boleh cakap lama sebab ramai yang menunggu di belakang
Melompat terus Adik sambil jerit sikit
"Lain kali kalau Along call panggillah Adik, Adik nak cakap dengan dierlah !"
Padahal bila Along ada
Jadi teman gaduh aje mereka berdua
Siap cakap begini pada Along sebelum Along pergi
" Confirm Adik x rindu Along nanti !"
Tapi sebaliknya pula yang terjadi 
Sibuk Adik bagitau "Eeee, Adik rindulah kat Along !"
Sampai Angah kat sebelah berkomen "Gediknya lah !" 
Sebagai pengubat rindu Adik
KA letakkan lagu ini
Lagu feveret Along sebelum keberangkatan dia ke asrama
Bila dengar lagu ini
Mesti dihati akan berkata2 " Lagu feveret Along ni !"
Jom kita layan sama2 Adik !

WARIS & HATTAN - GADIS JOLOBU

 Part yang Along paling suka dan diulang2 nyanyi ...
" Gurindam dulu dulu jangan ponah dipotikai
Tak tahu tanyo dulu jangan goma memandai mandai "

Sebak ler pulak sekejap ! Aduhai hati mak2 macam tu lah !

25 comments:

Nurfaezah Abdullah said...

hehe adik rindu along ye. angah x rindu along ke hehe.

are_lin@yu said...

terubat rindu adik dkt along kan.hehe

Roha said...

haha tulah kan KA,bila dekat teman bergaduh..dah jauh rindu2an pulak..ni kompom adik rindu untuk bergaduh manja kat along kan ?
angah tak rindu along ke ?

asyifa mustaffa said...

Biasa la tu KA...bru lg ni kut...da lma2 sok dpt la adik sesuaikan keadaan...

Fiza Rahman said...

Tu lah adik, bila along ada asyik gaduh jer. Bila along dah dok asrama asyik merindu pulak...hehehe...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semoga terubat kerinduan adik terhadap along..

Acik Erna said...

acik kata dah..adik mesti rindu

Tihara said...

macam tu lah lumrahnya bila jauh pasti akan merindu punya :)

Yumida Huda said...

hihi..sure adik rindu kat along tp malu nak cakap..comel je
Custom Made Sticker Kereta menyerlahkan kreativiti anda!!

ayut said...

Hihi..kan adik dh rindu along...nnt weekend g sana jmpe along ea...

ummiross said...

KA..bukan adik je rindu Along, semua merindukan Along ye, begitulah kasih sayang sekeluarga.

Raudzah Z said...

kita pun suka lagu tu KA..first time dengar terus suka..

Maria Firdz said...

Hehe..seronok tgk keakraban adik beradik.mcm.ni..

nurbijen said...

dah takde kawan nak gaduh, tu buat buat adik paling rindu....

lieyalatif said...

alahai...sweet jek....ye laa dah selalu depan mate...ni tup2 dah takde sorang...tak cukup korum main hehheeheheh

nuyui a.k.a miss YUI said...

perkara biasa tu..hiih

BUNDA a.k.a KN said...

biasalah tu...nama pun adik beradik kan...

izan mama mia said...

ehe..tempat bermanja dan bergaduh..tentulah merindu... mereka gaduhh gaduh manja... sekarang tak ada... rindu sudahh

aTieYusof Family said...

hihihi sweetnya adik ni..rindu along ye..:)

wantie said...

tu la kan, kalau dekat dekat nak gaduh je. Tapi benornya part gaduh gaduh tu yg buat kita akan rasa rindu.

moga adik beradik ni kekalkan kerinduan hingga hujung nyawa yer.

suri said...

untung sebab ada orng rindu.tambag rindu tu berbalas cewah...

Zura@Iwan said...

bila dh berjauhan ni..
mmg rasa la rindu ye adik..hikss

Mummydearie said...

Hah, barulah Adik tahu apa maksudnya rindu. Itulah kalau ada di depan mata, asyik nak ajak bergaduh bila tiada mulalah merindu ya, Adik. Cuti raya Cina ni Along tak balik ke? Mesti Adik yang pertama melompat gembira kalau Along balik rumah.

Adatlah KA, nama pun anak. Kalau takda tu, aduhai perasaan...

Deqla Manjew said...

tentulah rindu. dialah racun, dialah madu.. kan...

hainom OKje said...

Yang gaduh selalu tulah yg rindu KA. ....yelah tman bergaduh dah tak de...hehe sama je mcm bebudak kat sini!

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...