Tabung Masa Depan ...

Friday, February 07, 2014

Bila ALONG Xde, KA Pulak Yang Jadi Mangsa !

ADIK bila ALONG takde, sibuk tanya2, Rindu bagai dier
Bila ALONG balik bercuti sempena raya cina baru2 ni, Lain pulak ceritanyer
Ada2 aje yang digaduhkan mereka berdua
Tapi dalam gaduh2 tu teruja sangat2 bila ALONG bercerita
ALONG dilantik Ketua Kelas, ADIK pulakkan Penolong Ketua Kelas
ANGAH diam mendengar aje macam biasa
ALONG kan minat bab2 sukan, Jadi segala jenis sukan dicubanya
Kulit dah memang sedia x putih mana tu, Jadi bertambah2lah kilatnyer hehehe
Sibuk ADIK bercerita , ALONG kenalah jadi pendengar setia !

Ingat N3 KA Ahad lepas tentang Zayn Malek ni, Ni ha sebabnya...
KA dengar2 ALONG duduk bercerita dengan adik2 dier
Di Sekolah ni, nama gelaran & panggilan akan ditukar ikut rupa kiter
Ada yang dipanggil Botak (Johan As'shari), Ada yang dipanggil Sharnaaz juga
Sebab masing2 dah mirip2 retis gamaknyer
Nak tergelak bila ALONG bercerita, Dier digelar Zayn Malik di sekolah
Sempat KA celah2 menyampuk bertanya...
KA : Siapa Zayn Malik ni ????
ANGAH : Ala yang dalam group ONE DIRECTION tu lah...
Gigihlah mak dier yang tak reti2 apa2 ni menggoogle cari, Inilah ruper dier ha ....
( ehsan google )
Ada lah kot2 sangat2 iras dengan bentuk muka Along , badan tegap sasa tinggi gitu,
Style senyum, gaya rambut dan penampilan memang agak sama ler
But tidaklah tang color kulit tu yer hehehe
Siap ANGAH kata kalau ALONG cerah sikit banyak, memang sah2 sama !

Bila ALONG xde dengan KA pulaklah Adik bercerita
Nak tak nak terpaksa layanlah juga
Sambil2 lipat kain , ADIK disebelah duk sibuk melayan siaran berita
ADIK :  Dier kena tembak ye Ummi?
KA :  Ye, tu tak nampak darah merah kat dada ..
ADIK : Tapi dier hidup lagi yer Ummi !
KA : Hrmmm.....
ADIK :  Ummi tau tak sebab apa kadang2 orang kena tembak tak mati, walaupun kena kat dada ?
KA :  Oh, itu ajal dier x sampai lagilah tu !
ADIK :  Bukanlah Ummi...
KA : Abis sebab apa ?
ADIK : Sebab dier kena tembak dada kanan, boleh selamatlah lagi, kalau dada kiri memang matilah !
KA : Sebab apa pulak ??
ADIK :  Eeee... sebab jantung kitakan belah kiri, kena jantung matilah !
KA : Mana Adik tau.... Yelah, sebab ajal dier x sampai lagi lah tu...
ADIK : Ummi ni, Adik dah belajar lah kat sekolah, jantung kita ada kat dada sebelah kirilah !
KA :  Yelah2...Adik, Adik...

27 comments:

Ibu Lala said...

Ha ha ha. Mmg ketihkan layan anak anak bercakap ni. Adik beradik camtu lah. Kejap baik kejap bergaduh. KA umo brp ye. Sebaya ke kita. Saya lahir tahun 75

Fiza Rahman said...

Wah...mcm zayn malek. Handsome lah along ☺☺

N3 khas untukmu kak ☺☺

http://sharingiscaring-fiza.blogspot.com/2014/02/terima-kasih-kakakku-kesuma-angsana-dan.html

Shark Kay said...

kihkihkih..
layan je kak bila dia bercerita,
bukan snang tu dia nk buat cerita.

UmmuAidan-Arissa said...

ni nak kena belek cari gambar along nie nak tgk zyn malek..heheh..
adik..adik....ade2 jer idea dier..heheh

Mayang ABDUL RAZAK said...

Layan aje le KA, nanti bila dah merantau cam along jadi rindu plak...

Mummydearie said...

Hahaha...nak gelak betullah Adik nih! Tulah KA kena khatam semua pelajaran dan pengetahuan kalau tidak pengsan kita dibuatnya tak terjawab soalan mereka. Yang penting kita kena setuju ajelah dengan pendapat mereka.

Wah, kalau macam ni iras-iras Along, ada harapan KA cepat dapat menantu nih :)

aTieYusof Family said...

Haha.. macam2 yg anak2 bualkan kan KA.. kita yg dengar ni msti terhibur..hehe

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Memang tak sudah melayan kerena anak-anak akak. buat kita gembira..hehe

OhPanduan said...

Suka dengan kerena anak macam ni KA.

lizz said...

hensem la along..cam artis tu..
adik ni pandai tau..

Aku Penghibur said...

biaselah tu kak depan mata bercakar je.. bila jauh asyik tanya saje.. macam adik acik ^_^

wahhh nampak macam mudah.. terima kasih kak sharing

Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

Farah Waheda Wahid said...

biasalah tu kak, bila dekat bergaduh, bila jauh rindu2an.. he he he...

Acik Erna said...

encem along KA..
seronok baca kisah adik ni..rindu bila lama tak dapat nak baca

Tihara said...

mesti along ni hensem orangnya. ....
seronok plak baca perbualan KA dan anak2 :)

Raudzah Z said...

Wah Zayn malik tu..selalu trending kat twitter..mesti havoc kat sekiolah ni..

Knor said...

Hensemlh anak bujang KA ni..

cikNor said...

mmg mcm tu ler anak2 kann...ank nor yg sulung tu pun cm gitu ler, duk hostel...sunyi adiknya asik igt kt abg...abg dah balik...perang tak sudah...hahahaa

cikNor said...

cam tu ler anak2 kan...samalah dgn ank nor pun.si abg duk hostel, adik sunyi jer kt umh...abg balik, perang tak sudah...hahaa...

Nadya Dyana said...

semangat dia cerita hehe

Maria Firdz said...

Mst bestkn layan adik.bercerita... Hehe..sbb tu along dia suka layan..

nurbijen said...

ala, kulit gelap sikit along tetap nampak hensem.... saya pun tak kenal zayn tu... huhuhu
Bagus betul adik, pandai dia relate dgn apa yg dia belajar kat sekolah :)

Shaiful Zaidi said...

Cuti...masa untuk bersama keluarga.

jamian sarif said...

nak tak nak memang kena layan anak bercakap..kadang2 tu soalan memang xda dalam listing...blur2 dibuatnya...

Gee Lion said...

Along ni mesti hensem kan?
Eh eh.. jangan nak kembang jangan nak kembang..
Lagipun dlm One Direction tu, pada saya Zyn Malik ni je yg paling hensem antara semua tu.. Heheee.. =)

Noe said...

Fuhhh mcm zayn malek...sah hensem... hehehe

macam anak2 noe jugak...bila x ada rindu la..sunyi la...bila ada..bertekak jer... :)

terpaksa la KA layan yer...pandai adik.. :)

ayut said...

Hahaha..KA la jd mgsa plak...angah tak plak jd geng gan si adik ye KA?

Deqla Manjew said...

wahh along ada iras2 retis..hihi.. adik2.. lynkan ajelah eh..pndai adik.. ingat apa yg cikgu ajar kat skolah. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...