Tabung Masa Depan ...

Monday, February 10, 2014

Cerita Afternoon Bila Aku Kaya Versi Adik !

Weekend lepas sempat jenguk ALONG di asrama, Tak plan nak jenguk pun sebenarnya
Tapi dek kerana ALONG call ada keperluan yang perlu disedia, Pergilah juga dan ADIK semestinya turut serta
Ini cerita waktu dalam perjalananan ke sana...Kalau dah biasa baca blog KA
Dah taulah apa cita2 ADIK  yer ! Sibuklah ADIK cerita itu & ini dalam kereta 
Memang kena tahan telingalah gamaknyer...Tiba2 terpancul soalan ini dari mulut dier !
ADIK :  Angah, kalau Navy apa maksudnya
ANGAH :  Tentera laut lah !
ADIK : Captain pulak aper ?
ANGAH :  Captain tu kapten lah ...
ADIK :  Kalau Navy Captain ?
ANGAH :  Navy Tentera Laut, Captain tu Kaptenlah...
ADIK : .....Afternoon tu ???
ANGAH :  Apa pulak kaitan Navy dengan afternoon ni !
KA :  Afternoon tu tengahari, macam good afternoon !
ADIK :  Bukanlah, bukan itulah.....Ala kalau macam Kak Yah tu kerja apa ha ??
 ( Merujuk pada cousin sister dier )
EN HUBBY : Oh, Kak Yah tu Leftenan !
ADIK :  Aaa..... Leftenanlah ADIK nak tanya ni ..
ANGAH :  La, nak tanya pasal Leftenan ker, jauh benar bunyi dier dengan afternoon tu !
KA & EN HUBBY : Ha Ha Ha
( Kenangan Wedding Kak Yah ADIK lah ni ! )
Teringat pulak bila ANGAH tanya ADIK
ANGAH : Kalau ADIK kaya ada duit juta2, apa ADIK nak beli ?
ADIK :  Oooo... mestilah Adik beli rumah besar dulu !
ANGAH : Sebab apa ...
ADIK:  Yelah, rumah kan satu keperluan asas dalam hidup kita.. penting tu !
ANGAH : Amboi!.. mana ADIK tahu !
ADIK :  Eeee.. memanglah kan ada belajar dah kat sekolah !


( ALONG Alhamdulillah Ok je,Cuma apa yang KA perasan badan agak susut sikit
Katanya sebab dier berpuasa sunat Isnin & Khamis ! Bab2 pelajaran dan kawan2 pulak ok aje !
Terus doakan ajelah anak2 kita kan....)

32 comments:

Kisah Si Dairy said...

macam2 soklan dia. ye...heheh

Ibu Lala said...

Macam macam adik ni. Ha ha ha

Nurzakiah Hanum said...

pandainya adik

Aku Penghibur said...

pandainya adik ^_^ betul tu dik beli rumah dulu kalau ada duit

Hari ini hari last untuk vote,Luangkan sedikit masa untuk vote blog acik yang tercalon bagi favorite lifestyle blog Cara vote di sini

Tihara said...

wahh bagus adik nak beli rumah dulu..
bijak dia nih :)

Kakzakie said...

Semakin cerdik adik ni tau. Ada aje dia nak persoalkan..

Farah Waheda Wahid said...

leftenan perginya ke afternoon...he he he...

UmmuAidan-Arissa said...

Hehehe..lawaknya adik nie..
biasa kalau dok asrama boleh jadi antara gemuk ngan kurus..nampaknya along makin kurus yer...

asyifa mustaffa said...

Oooo...adik nak jdi leftenan ye...gud2..!

BUNDA a.k.a KN said...

wah! pandai adik...

Acik Erna said...

Bijak adik..rumah yang adik fikir nak beli dulu.
anak acik dulu pun..bila dok asrama buat puasa sunat..kawan2 ramai dari sekolah agama

Nastyna said...

hahahahaa Leftenan jadi afternoon, moga adik akan jadi Kapten Navy good afternoon madam soon yer.

Knor said...

Baguslh adik ni...menuju ke arah cemerlang...mmg jauh bunyinya tu..

wantie said...

Jauh nau adik. Afternoon nfan.keftenand tu. Adik adik...

ayut said...

Afternoon...leftenan....ok...adik bt lawak..haha.ad je modal dia nk ckp..bgus adik..

QasehnyaRania said...

jauh benor nyimpangnya.. hihi
sronok melayan kalau kuat menanya ni.

ANNA MARIANA said...

cantik pelamin :)

jom ---> http://annamariana1989.blogspot.com/2014/02/hari-pertama-di-pulapol.html

handri setiawan said...

nice pos mas salam kenal semoga makin sukses

jamian sarif said...

boleh jadi wartawan budak ni...

Aisy Nasiha said...

Kelakar juga cara adik ni.. haha.. budak bijak ni.. tahu dia tanya macam2

eima said...

fuhhh cerdik betui adik ni tau ....
KA ok lagi ade bantuan ramai nk jwb soalan adik cam ai ni ... fahim suka tanya soklan mcm2 ..pening kadang tu mama ni plak stress sbb tak leh nk jwb....

aTieYusof Family said...

Kelakar adik ni...
Alhamdulillah Along puasa Isnin & Khamis tu.. yg sy ni pun tak konsisten lagi...:)

Nieyl said...

kadang2 dialog adik tuh kelakar la..bler kite baca...:)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, hahha lawak lah adik ni. ingatkan apa kaitan afternoon tu. rupanya leftenan. hihiii ^^

Zura@Iwan said...

bijak tul adik ni..
afternoon nk sebut leftenan rupanya..hehe

LydSunshine said...

hahah, afternoon pun boleh la adik.

Fiza Rahman said...

Ekekeke...mcm mana leftenen bley jadi afternoon ni adik ☺☺

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

bijaknya adik.. semoga urusan along berjalan lancar dan dipermudahkan oleh Allah..

Noe said...

hahahaha kelakar...afternoon

Deqla Manjew said...

hahahaha... ada gak bunyinya tu kak.. jadilah kan...

Mummydearie said...

Alah, Adik ni... bikin kelakar aje. Adik tak nak jadi afternoon ke bila dah besar nanti? (Adui mak hai...lamanya jangkamasa afternoon nih)

shasha yacob said...

afternoon pun bole. hahah comel je

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...