Tabung Masa Depan ...

Saturday, February 22, 2014

Idea Hiasan Meja Jadi Hangat2 Tahi Ayam Je !

Weekend macam ni mulalah, macam2 idea datang, bosan dengan hiasan lama
Mulalah berkira2 nak ubah sini dan sana
Gigihlah search2 internet, siap belek2 akhbar lama
Alamak kalau idea2 macam ni ok ke ???

Yang ini ala, macam x sesuai aje...
Yang ini aduhai macam bunga x siap susun pulak ler
Ala, yang ini simple sangat pulak ler
Yang ini saya suka, tapi nak mencari roses lak pulak, dah satu kerja
Eh2... yang ini pun sama !
Ni macam x cukup siap ler
Aaa.... yang ini oh a no no  no ler !
Heavy sangat ler !
Yang ini... x suka, x suka !

Sudahnya, tutup majalah semua
Stop cari2 & google sini sana
Sapu2 aje habuk atas meja
Sambil biarkanlah hiasan lama bertapa
Janji kemas dan sedap mata memandang yer
( Alasan... yang benarnya, penyakit M tu ada !)

25 comments:

Kisah Si Dairy said...

tak sabar nak tunggu rumah baru siap...Nak mendekorasikan dalam rumah tu pulak.kita orang pompuan nie bila dah ada mood nak mengemas,wah...semua benda kita nak menggoogle..hehehehe...

Aisy Nasiha said...

Haha.. sama dwngan saya. Tgk majalah berkenan tapi akhirnya tak buat pun..

Cik Anis said...

hehehe...penyakit M tu kdg2 Cik Anis pun ada..memula eksaited..last2 xbuat ap2 pun hehe

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

kat majalah nampak cantik.. tapi bila nak buat macam tak siap pula.. hehe..

Azrul Azmi said...

Hahaha... Letak satu bunga rose cukup.... Tak payah fikir banyak2..

Tihara said...

yang tak cukup siap tu berseni, he3 :)

BM said...

Apa kata...sesekali biarkan meja tanpa sebarang hiasan. Biarkan kosong...Bila dah ada idea dan tiada M...lakukan hiasan semula.

ArELeEz said...

ke rambang mata? he3..

Nasuha Puteri Nass said...

Assalamualaikum. Betul. Simple aje... janji kemas dan sejuk mata memandang...

Nastyna said...

eh hiasan yang KA cakap No No tu kan, saya suka bunga dia tu, bau wangi satu umah, hyacinth nama dia kalau tak silap. hiasan tu agak berterabur la kan tapi bunga tu best. hehe

RDZ Z said...

hiasan tu tak menariklah KA..he..he. Nway Salam hujung minggu ya!!!

RDZ Z said...

Love meter & blue birds for you..for the weekend..

Puan Kutu said...

ok jugak lap2 habuk..klu dibiar habuk bertapa lagi la M.hehe

hainom OKje said...

Haha.....betullah KA ..... ada yg suka tapi satu kerja pulak nk kena cari bahan hehe......okje suka rearrange barang yg ada ni....kalau gitu jer naik jemu!

BUNDA a.k.a KN said...

semua pun cantik...kene pandai letak disudut mana...

adyna said...

Kalau m dtg basi satu benda tak jadi kan hihi

suka suka said...

Bila kelengkapan cukup baru puas nak berkarya kan KA

Sharifah Nuraishah Rahmah syed amiruddin said...

lawa cara menghias bunga.. cantik. :)


jemput singgah http://iluvtour.com

LYAfrina said...

lya suka y simple2 je

Chic Na said...

cepat2 seru R datang ye kak.. hehe..

Fiza Rahman said...

Kat umah saya tak boleh nak deco2 meja ni kak. Tunggu Anak bujang tecik nan sorang tu beso sket.

LydSunshine said...

Penyudahnya biar kosong je la ye KA. Hehehehe...

shasha yacob said...

Kalau KA buat macam nih, kofom esok dah di makan buah buah nya oleh adik hihi

Mummydearie said...

Janji ada niat tu, KA. Taklah termasuk dalam golongan pemalas :) Last saya membega-begakan harta karun kat rumah, masa Mami datang. Ni pun dah rasa bosan tengok benda yang sama tapi 'M' tu menebal lagi dalam diri!

Deqla Manjew said...

haah la.. x menarik pun hiasan yg dlm gmbr tu smua..haha.. hiasa ikut kreativiti sendiri je la kak..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...