Tabung Masa Depan ...

Thursday, February 06, 2014

Isu Instagram 2 Sakinah !

KA sendiri pun xde akaun Instagram.  Bukan tak nak,
Tapi takut nanti apa yang kita kongsi2 akan menimbulkan cerita lain pulak
X salah nak berkongsi, tapi pandai2lah kawal diri kan !
Tengok saja apa yang jadi pada 2 Sakinah ini
Dah terpaksa pulak nak menjawab bila isu2 gambar di Instagram 
Telah disensasikan.....

 Isu Tayang Baby Bump Wan Sakinah
Apapun, dalam status terbaru di Instagram beliau, 
Wan Sakinah menjelaskan yang bukan niat hatinya untuk menunjuk-nunjuk 
atau kongsikan imej seksi 
namun hanya mahu berkongsi rasa teruja kerana hamil 
dan meminta maaf kepada semua yang tidak senang dengan tindakan beliau.
“Salam untuk sahabat, stalkers & haters. Maaf pasal gambar yangg menayangkn gambar perut saya itu. Terlalu excited tengok perut boyot, itu yang pi upload tu. Bukannya nak show off bagai. Tau, orang lain pun pregnant juga. Tapi sebelum ini, pantang naik perut sikitt pi gym la, jog la. Sit up la. Tapi now rasa lain, bila tau pregnant je, dok tunggu bila perut nak besaq”
“Lagipun orang dok kata perut saya kecik. Tapi bila hampir 7 bulan ni tiba tiba dia besaq! Tengok dalam gambar lagi nampak besaq! Tu yang saya pi upload tu. Tak rasa seksi pun, cuma excited tang perut. Tiada niat nak sakitkn hati sesiapa”
“Saya mengaku saya salah. Selain minta ampun kat Allah, minta maaf pada suami, saya juga minta maaf pada anda semua. Saya juga maafkan anda yang tak penat dok maki hamun. Tak payah la cari kat padang Masyar. Jenuh, ramai orang,” tulis Wan Sakinah.

 Isu Pakaian Sukan Seksi Sharifah Sakinah
( Ehsan GUA.COM)
"Akaun Instagram yang diwujudkan untuk tujuan tersebut, 
 @fitnessakinah mendapat sambutan yang menggalakkan. 
Dalam dua minggu diwujudkan, akaun tersebut mempunyai 
hampir 20,000 orang pengikut dan bilangannya semakin bertambah,” 

Mengulas mengenai pandangan negatif sesetengah orang apabila Sakinah memuat naik gambar dirinya berpakaian sukan yang dianggap seksi oleh sesetengah pihak, gadis berusia 25 tahun ini ada jawapannya tersendiri.
“Orang salah anggap. Orang yang mengikuti saya di laman sosial ramai, jadi banyak juga pendapat yang diberikan. Saya hormati semua pendapat mereka, ada yang bertelagah sesama sendiri dalam uangan komen, tapi saya tidak pernah masuk campur. Jika mereka memberikan maklum balas positif, saya berterima kasih. Kalau mereka komen berbentuk nasihat pun, saya berterima kasih juga.

“Apa yang saya boleh cakap, saya jadi diri saya sendiri. Kalau orang ambil perkara itu sebagai positif, jadi positiflah perkara tersebut. Kalau orang ambil perkara itu sebagai negatif, jadi perkara itu akan menjadi negatif. Apapun, saya rasa terharu dan tersentuh hati apabila melihatkan kegigihan sesetengah pihak yang menyertai aktiviti yang saya jalankan untuk merubah diri mereka. Malahan ada yang kini sudah menampakkan perubahan. Apa yang penting, saya kena ambil positif perkara ini,” tutur Sakinah lagi mengakhiri perbualan.

28 comments:

Nurzakiah Hanum said...

macam2 kan

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, macam2 hal kann. hmmmm..

Sue-Rya Qistina said...

mcm2lah artis skang ni..huhuhu

Ibu Lala said...

Sy pun x de instagram ni. X suka sgt nak share share personal ni.

Kisah Si Dairy said...

hanya kerana dia upload gambar macam tu,tak payahlah kita menambahkan dosa kita yang sedia ada...just ignorekan jelah..sekali pandang je sudah...

suri said...

hai...
ada otak guna baik-baik kalau terlepas orang lain boleh anggap macam2 wahualam..

burung tdo..

Nieyl said...

Hmm..pendapat nieyl kan..isu pasal wan sakinah nie..kalau x betul x salah klu kite tegur kan..tapi bkn la cara menghina,maki hamun..siapa la kia nie kan..Hmm..xpela..lagipun dia dah mohon maaf dah punn :) semoga mereka bertiga tuh bahagia hingga ke jannah..:)

Mummydearie said...

Dah namanya dikenali ramai, kenalah berhati-hati sikit bila upload gambar di sosial media ke apa... Tapi si Sharifah Sakinah ni memang jenis tak serik dikutuk. Kira oklah tu.

Sylarius Yusof said...

Mulut tempayan boleh ditutup, mulut manusia...

Haha. Biasalah, bila dah jadi feymes sikit ni, memang senang nak jadi buah mulut orang.

ZazaMyMoon said...

Sakinah 1, kot yer pun teruja sebab hamil kena lah jaga jg. bila dah jd macam ni apo nak buek?!!!

Sakinah 2, malas nak komen budak mentah tu.. sell up video2 bodoh je.. nak buat havoc tp fake sangat!!

Sorry Emo plak!

nuyui a.k.a miss YUI said...

mcm2 hal.

❤Kamsiah❤ said...

2 Sakinah yg bikin gempak..

Fiza Rahman said...

DAh tau sentiasa menjadi perhatian, kenalah jaga batas² khenn. Tapi sakinah tu memang seksi.

lizz said...

memacam dierang nikan..saya ader gak nengok gambo2 dierang nih...

Queen Teratai said...

ntahlaaaa... mcm2 hal.. yg pasti sbb diorg ni dikenali.. ramai je lg org biasa yg tayang baby bump.. yg pakai baju mcm x cukup kain.. ;)

Tihara said...

walau apa pun bersangka baik je lah..moga pengakhiran lebih baik dari permulaan :)

:: Mrs.Eady :: said...

mcm mcm hal..

MAZLIZA ABD RAZAK said...

Mcm2 kan..

Zura@Iwan said...

ada akaun instagram gk
nk upload gmbr kena tgk gk kan..

Cho Zila said...

orang terkenal jadi hati2 kena lebih sikitkan.. tapi yang orang suka benau komen lebih2 awatnyer...

JunAina said...

Sebab itulah kita kena hati2 dalam apa juga perbuatan kita supaya tidak timbul fitnah. Bukan semua org suka kita dan bukan semua org tak sukakan kita.

diana said...

saya punya insta kongsi gambar anak2 je..

gambar syarifah sakinah tu memang banyak la yang melampau..memang la boleh buat wanita2 berusaha nak jaga badan tapi banyak sangt gambar ponggong dia..

Haryati Faizal said...

hihi...biasalah 1st baby kan...

Ema Johari said...

sy ada follow ig fitnessakinah tu...

Noe said...

noe pun x ada akaun instagram...malas... :)

bila dah jadi glemer...mcm ni la...apa saja yg dilakukan akan jadi perhatian ramai...so pandai2 la apa yg patut atau tak dikongsi

Puan Kutu said...

sy takde akaun ustagram gak..isu macam ni benda normal la..tak salah nk tegur cara baik,klu kutuk2 buat dpt dosa je

ayut said...

Mmmm...no komen.huhu

Deqla Manjew said...

rasa kesian plak kat wife pertama asyraf muslim tu.. tentu dia lebih terasa kan.. wallahualam.. apapun kita just bersangka baik jelah..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...