Tabung Masa Depan ...

Thursday, February 20, 2014

Jangan Lupa Lirik Yer ADIK !

Weekend lepas dalam perjalanan balik lepas hantar ALONG ke asrama
ADIK & ANGAH sibuk bercerita di tempat duduk belakang kereta
ADIK :   Kenapalah Ummi letak nama ADIK ada SUFFIYA,
ADIK kan pelat sikit S ni !
ANGAH :  Manalah Ummi tau, masa tu ADIK baby2 lagi !
ADIK :  Tu lah pasal... ANGAH kalau ada anak nanti nak bagi nama aper ANGAH ?
ANGAH :  Entahlah... tak pikir lagi ler !
ADIK :  Kalau ADIKkan nak bagi nama  Aaaa... SITI ZAHARAH & SITI SAHARAH, senang !
ANGAH : Dah kenapa pulak nak bagi nama cam tu ? Cam sama je !
ADIK :  Ok ape, best aje nama tu !
ANGAH :  Itu kalau pompuanlah, kalau lelaki nak bagi nama aper ?
ADIK :  Tu, ADIK tak dapat nak pikir2 lagi, ANGAH tahu tak nak bagi nama apa ? Ada idea tak..
ANGAH :  Angah cadangkan ADIK bagi nama ni, NADHIF & NADHEER
ADIK :  Eh ! Macam best je nama tu, ada makna ke nama tu ANGAH !
ANGAH :  Tak pastilah . tapi ANGAH rasa ada kot, pernah baca lah..
KA :  Jangan letak NADAL sudahlah yer !

Tiba2 lagu ni keluar di corong radio kereta
Mulalah dua beradik tu bernyanyi2 sama macam biasa....

( HAFIZ & ROSSA - SALAHKAH )

Mula2 nyanyi tu OK aje....

" Salahkah ku bila mencintamu sepenuh hati
Sedang ku tahu pasti keluarga tak merestui 

Biarkan dunia berputar
Seiring waktu berjalan
Sampai saat nanti tiba
Waktu merestui cinta yang terlarang
Untuk kita berdua
"


ANGAH :   Dari jauh ku .....berlari 
ADIK :   Dari jauh ku ..... membara  ( Eh! salah lirik pulak !)
ANGAH :   Potong betullah ADIK ni !
SEMUA :   HA HA HA  
ADIK : Ala, salah sikit aje pun ! 

( DAH BERKIRA2 UNTUK BUY SOMETHING FOR ANAK2 @ZALORA !)

25 comments:

ALoNa CintamaniszLite said...

wahh...adik, dh pikir nama anak tu, hehe.

Tapi nama suffiya tu mmg bagus sgt. Teringat lagu sufi dari damasutra.

Amanda Suria said...

boleh plak salah lirik...tu la confident jer adik...amboi...dah bincang letak nama anak plak dah...

msredcheesecake said...

membara apa tu adik..jauh nye...hee

Farah Waheda Wahid said...

ala salah sikit jer tu kak...ekekekeke... tersasulll...

Roha said...

amboi adikk..jauh noh berimaginasi yekk..:)baru darjah 2..sempat lupa lerr nama yg di cadangkan tu hehe..

auntie nak tanya ni..if dapat kembar acamne pulak gamonyerr hehe..

haa kann dah tersasul ! :) luper lerr tu :D

Knor said...

Maknanya nk dptmenantulh KA tk lma lgi..

adik siap bg nama lgi..hehe

Mira Adzlia said...

hihi...comel je *wlu hnye bce, tp dpt bygkn..hihi*

Eye_nee said...

UUUii adikkk...dah samapi boleh fikir nama anak tuuu..kanak2 kan KA..mereka memang polos....

Yan Ty said...

Amboiii fikir nama anak dah... advance2.. hebat2... klkar part slh lirik tu...

Maria Firdz said...

Hadoii.. Jauh betui dia fikir...

Maria Firdz said...

Hadoii.. Jauh betui dia fikir...

shasha yacob said...

comey je tajuk perbincangan adik beradik nih. hihihi baca lirik nih pun sampai menyanyi daa hihi

Deqla Manjew said...

hahaha.. kemain lagi kecik2 dah pikir nama anak.. tp oklah tu.. moga jadi kenyataan yer.. alah slh lirik sikit jer.. huhu

Fiza Rahman said...

Ekekeke...lawak lah adik ni. Dah siap fikir nama anak lagi tu. Tersengih2 baca dah ni kak.

Nurzakiah Hanum said...

salam singgah ptg
sory x leh nak komen banyak bz day

Mummydearie said...

Amboi, amboi, amboi! Belum bertemu teman sejati dah berfikir apa nak letak nama anak ya, Adik. Hehehe... kelakarlah Adik ni. Dik, kena ikut susunan yang betul - berkenalan, merisik, masuk meminang, nikah pastu baru ler fikir nama anak-anak, ya Dik :)

Ema Johari said...

amboi adik bernyanyian yer

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

suka membaca catatan KA menganai adik.. nyanyi salah lirik ya? hehe..

Sayangku Zie said...

emm spontan lawak tu... sama2 tergelak...

tq yer..

ArELeEz said...

comel betul donversation diorg. lawak!

BM said...

Celoteh yang menghiburkan. Macam mana teringat nama anak pula nih! hehe

MyLife Ria said...

hahaha....lawak tul diaorang

n O e s u h a i m i said...

hahahaha...kelakar la plak...kecik2 dah fikir nama anak2...Nadal pun ok KA...glemer tu..pemain tenis dunia

LydSunshine said...

Hilang wang pertaruhan ni kalau masuk rancangan paknil adik ni. Tapi kalau dia nyanyi depan macik lyd, confirm amcik lyd tak tau. Sebab macik lyd tak tau lagu tu.

hainom OKje said...

Tengah membayangkan macamana pot petnya adik cakap

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...