Tabung Masa Depan ...

Thursday, February 06, 2014

Review 4 - Blog Acik Erna

Memang ramah sangat even kenalnya di alam maya
Kalau datang bertandang macam dah kenal lama gayanya
Rasanya ramai yang dah kenal juga 
Emmm.. blog mak2 cenggini memang ramailah peminatnya

Sering berkongsi resepi2 yang menarik sekali
Separuhnya kerana permintaan anak2 untuk dipenuhi
Selebihnya kerana permintaan anak tekak sendiri hehehe
Kadang2 anak2 bujang beliau yang buat menu2 ni
Betullah kata pepatah, mana tumpahnya kuah gulai kalau tidak ke nasi !

Ok, berbalik pada latar blog ini, KA suka pada gaya blog yang simple macam ni
Warna background pink ditambah pohonan merah di tepi, Nampak menjadi penyeri
Bila bertandang & membaca di blog ini

Tanpa widget yang banyak di blog ini, Kisah2 & n3 yang disaji
Sudah cukup menjadi penarik untuk pembaca seperti KA ini,
Untuk terus membaca & berkunjung lagi
Sambil2 tengok resepi2 yang semuanya menjilat jari hehehe

Kalau dah blog emak2 ni, Cerita anak2 pasti antara yang dikerap dikongsi 
Tapi digarap bersahaja dengan kasih sayang ibu mithali, Buat ibu2 macam KA ni
Jadikan panduan dalam kehidupan sehari2 

 Takkan lupa resepi TIMPAN PISANG ni
 Ingatkan apo kobondolah ni, Rupa2nya dipanggil lopat pisang juga ni
Yang pasti, membaca blog Acik Erna ni Kita dapat juga sedikit sebanyak mengetahui
Nama2 lain kuih/makanan di negara Malaysia kita ini !

Apa tunggu lagi, Cepat2 lah terjah BLOG ACIK ERNA ni 
Memang x kan rugi !, KA tahulah sebab KA selalu ke sini
Kalau x update tu tanda tuan tanah tengah busy, betul tak Acik Erna hehehe

( ADA SATU LAGI BLOG NAK DIREVIEW NI... ESOKLAH  !)

23 comments:

Tihara said...

acik erna ni memang best
tapi saya dah terbiasa panggil dia akak :)

Fiza Rahman said...

Ok.Nak terjah jap.

babYpose said...

Haha. Boleh la nak terjah ni :)

Fiza Rahman said...

Churpchurp

Zura@Iwan said...

timpan pisang tu macam mana ye?
lepat pisang ke?

Rai Ourkizuna said...

terbaik.. mantap sungguh review nya KA..

Nurzakiah Hanum said...

jom terjah

hajar said...

dah follow blog ni dah.. belum menjelajah jer lagi.... jap2 lagi baru nk g... sekarang nk blogwalking kawan2 lama dulu... hhehe

ietams said...

uniknya nama lain lepat pisang tu.
saya pun dapat tau bende baru gak..

Haryati Faizal said...

nak pi singgah sana gaklah

Mummydearie said...

Saya pun memang tak pernah tinggal entri Acik ni. Tapi la ni jarang berupdate katanya dok berebut laptop ngan anak bujang yang baru tamat sekolah :) Untungkan Acik ada anak-anak yang bergelar chef nih.

Ema Johari said...

saya jer yg tak pernah ada entri resepi biarpun kategori blogger mak-mak.

Kakzakie said...

Ibu yg punya 3 hero yg tidak kurang pandai memasak juga macam ibunya KA.

❤Kamsiah❤ said...

acik erna yg peramah dan kelakar tu hehe

wantie said...

ye..ye.. nak pergi la ni. hiksss

Bicara Kak Noor said...

akak pun nak terjah lah lepas ni, memang lah kadangkala masa sangat mencemburui..

Puan Kutu said...

anak acik mmg berbakat masak..selalu juga teerjah blog acik tau

Raudzah Z said...

Pernah singgah rasanya..sedap pulak lepat tu..

NinaAz said...

dapnyaa kuih tuuu. hehe. dah terjah acik erna! :)

Ibu Lala said...

Kenal tapi via alam maya je. Bila nak jumpa entah la.

Acik Erna said...

terharu...terima kasih banyak KA..baru hari ni dapat ucapkan terima kasih..sebab baru hari ni dapat buka blog..aekarang ni memang sibuk sangat diopis..
Maaf KA..kerana kesibukan orang nak pencen macam acik ni..banyak N3 KA yang acik ketinggalan

ayut said...

Ada lg ea review blog..byk jgk.mcm aritu ad 5 jr KA.

Deqla Manjew said...

wahhh anak bujang dia pun ke dapur! blog resepi la ramai org suka kan.. xde idea nak masak boleh cari kat blog jer. :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...