Tabung Masa Depan ...

Friday, March 21, 2014

Analysis & Kecemerlangan SPM 2013 !

Sepertimana berita YANG DIPETIK DARI HARIAN METRO 
Sebanyak 13,970 calon Sijil Pelajaran Malaysia (SPM) tahun lepas, memperoleh gred A
 (Cemerlang) bagi semua mata pelajaran yang diduduki berbanding 13,720 calon pada 2012
 iaitu peningkatan sebanyak 0.05 peratus.
Ketua Pengarah Pendidikan Datuk Dr Khair Mohamad Yusof berkata, terdapat peningkatan
 jumlah calon yang mendapat semua A daripada sekolah Kementerian Pendidikan Malaysia
 (KPM) iaitu sebanyak 11,892 calon berbanding 11,648 calon
tahun sebelumnya.
Secara keseluruhan, pencapaian calon dalam SPM 2013 amat membanggakan berdasarkan
 indeks Gred Purata Nasional (GPN) berbanding tahun-tahun sebelumnya, katanya.
"Pencapaian keseluruhan calon SPM 2013 bertambah baik dengan nilai GPN 4.93 mata
 berbanding 5.08 mata pada 2012, iaitu peningkatan sebanyak 0.15 mata.Nilai GPN yang 
lebih kecil menunjukkan pencapaian calon yang lebih baik," jelas beliau.
 Dalam masa yang sama nak ucapkan tahniah juga pada 
PELAKON EZLIZA LOY ( Adik ELFIRA LOY) yang mendapat 7A..
 
DAN pada anakanda ROZITA CHE WAN, AMEER EFFENDY yang turut cemerlang
 
 


Dan tahniah juga to my 2 bosses, anak masing2 dapat 10A+ dan 9A+&1A
Apapun, BAK KATA  Ketua Pengarah Pendidikan Datuk Dr Khair Mohamad Yusof... 
"Kepada calon yang kurang berjaya, anggaplah kegagalan itu sebagai cabaran dan 
peluang untuk mencipta kejayaan lain pada masa akan datang," 

34 comments:

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

tahniah kepada semuanya.. :D

Kisah Si Dairy said...

Peningkatan yang baik untuk tahun 2013..Insyallah,mana yang kraung berjaya,teruskan usaha tanpa rasa jemu..

LydSunshine said...

meriahnya A anak che ta. Adik alfira pun pandai ye.

Fiza Rahman said...

Tahniah buat mereka. ANak buah saya dapat 6A, 2B & 2C (skolah teknik). Ok lah tu kan.

Farah Waheda Wahid said...

Congratulations kepada semua calon2 yang berjaya, yang kurang berjaya tu no worries, SPM is not everything but is something... there's a long journey still to go... Once you've touch Uni/College life baru tau macam mana cabaran yang sebenarnya...ibarat Alexa Ranking for Blog... Nak kekalkan GPA and CGPA is not easy... you have to work for it...

Knor said...

Tahniah

ANIM said...

betul tu KA..
sebagai ibu bapa kita nak kalau boleh bejaya dunia akhirat:-))

Kakzakie said...

Oh.. tak sangka anak Che Ta pun ambil SPM juga. Tahniah buat mereka semua.

Chic Na said...

pandai2 semua budak2 sekarang ni.. tahniah..

Nurzakiah Hanum said...

tahniah semua

attyfir said...

tahniah pd yg berjaya

:: idzwa :: said...

Syukur..

Acik Erna said...

Tahniah pada yang berjaya cemerlang

Hafiza AizZawa said...

pandai2 semuanya.. tahniah pada yg berjaya

Sue-Rya Qistina said...

syukur alhamdulillah..tahniah buat mereka.. :)

aizamia3 said...

berbaloi dengan usaha yang dibuat.. ;)

cahaya nur said...

semuanya pandai2 belaka...moga mereka menjadi insan yg berjaya dunia & akhirat :-)

Eye_nee said...

Tahniah buat anak2 yg cemertlang..yg tidak berapa cemerlang..Usaha..Usaha dan Usaha..

Kakizan Omar said...

Hebat2 anak2 sekarang... semoga terus cemerlang.. yang penting bukan setakat di dunia nie.. malahan di akhirat juga..

PS: KA jemput terjah blog saya..:D

RDZ Z said...

Tahniah untuk adik-adik semua yang berjaya..Yang kurang berjaya, pasti ada rezeki di lain masa...janagn cepat berputus asa..

Ira said...

Tahniah pd semua yg berjaya dpt kptsn cemerlang. Kpd yg belum bejaya, jgn putus asa.

BUNDA said...

Tahniah kepada mereka yang berjaya...
Sejuk perut ibu yang mengandung...

m.u.l.a.n said...

tahniah semua..!!!

Qaseh Wee said...

tahniah kpd yg berjaya . kpd yg tidak berjaya , perjuangan anda dalam kehidupan belum selesai .

Syazana Zainn said...

Adik kite pun amek SPM hihi
tp result die biasa je hihi
tp ok la.

:)

n O e s u h a i m i said...

tahniah kepada semua yg berjaya...

Dhia Dirham said...

tahniah pada yang berjaya. yang kurang berjaya spm bukan penamat pada segalanya.

nurbijen said...

owh, baru tahu yg SPM dah ada gred A+ dan A-... terasa dah ketinggalan zaman.... huhuhu

Tahniah buat yg berjaya :)

nahmy said...

cemerlang kat dunia...selamat kat akhirat...

shasha yacob said...

wah tahiniah buat dorang. saya nasib baik semua lulus. dah redhoa dah hehe

Izzati Ghafur said...

budak sekarang bijak-bijak =)

Umi Qi said...

Alhamdulilahhhh....seronok la tgk perkembangan anak artis pun hebat tau....hebattt sgt2...

paridah said...

tahniah kpd yg berjaya dgn sgt cemerlang..pada yg gagal usahalah lagi...gagal sekali xberarti gagal selamanya...

Mummydearie said...

Budak-budak sekarang memang pandai-pandai belaka, KA. Tahniah kepada mereka yang mendapat keputusan cemerlang. Good job juga kat teachers yang bertanggungjawab mengajar mereka yang cemerlang nih.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...