Tabung Masa Depan ...

Thursday, March 06, 2014

UPDATE : Mudah2an Dipermudahkan Urusan Hari ini ! Cerita & N3 Penuh Nyer

UPDATE N3 PAGI TADI.....


Semalam bergegas ambil ALONG balik waktu menghampiri senja
Dapat berita dier terjatuh di Asrama katanyer
Uruskan itu &  ini sampai menjelang malam jadinyer
Dahlah terkejar2 nak menyediakan apa yang ADIK mahu bawa
Untuk meraikan harijadi Teacher hari ini di kelas dier
Lepas tu ALONG kata x yah risau sangatlah,  dier ok aje,
ALONG masih macam dulu2, masih kental & kuat semangat dier
Dan suruh KA belikan dulu keperluan untuk ADIK dier 
Jadinyer, malam2 KA beli ajelah apa yang patut ADIK bawa
Untuk majlis meraikan teacher bersama2 kawan2 dier ...
Dan lepas tu terus balik  ke rumah saja
Sebab ALONG kata buat pemeriksaan dier esok pun xpe, dier ok je
Even KA nak bawa ke klinik terus aje sebenarnyer...
Kecederaan ALONG tidaklah serius sangat kata dier
Tersembam di muka dengan pendarahan di hidung serta patah 3 gigi depannyer
Lanjut, tak perlu lah KA nak cerita
Sebab ALONG dah ingatkan takyahlah Ummi cerita lebih2 di blog yer !

So, pagi2 lagi lepas uruskan ADIK ke sekolah dier
Dan hantar ANGAH ke sekolah juga
Segera KA & EN HUBBY bawa ALONG untuk pemeriksaan doktor
ALHAMDULILLAH, Doktor kata takde kecederaan dalaman or patah apa2
Kecederaan & pendarahan di hidung mungkin kerana hentakan kuat sebabnyer
Lagipun ALONG xde alami pening2 or muntah2 ke
Dan bila diperiksa Puan Doktor Gigi pula
3 batang gigi yang patah, yang 2 boleh & dah siap ditampal Puan Doktor
Namun satu lagi pecah hingga ke akar katanyer
Dan perlu buat rawatan akar untuk pemulihannyer...
Kena buat temujanji ler jawabnyer...
So boleh balik dan dibekalkan ubat juga oleh Doktor
Cuma dapatlah MC dan disuruh berehat sehari dua
Layanan para doktor memang terbaiklah walaupun di klinik kerajaan je .....

Hajat KA hari ni nak ambik cuti kecemasan juga
Apakan daya, ada keperluan & tuntutan kerja
Yang perlu diselesaikan  hari ini, sebelum pukul dua
Apapun sedikit lega..
Tengok ALONG nampak dah ok je...


 Sebelum KA terlupa
Nak ucap terima kasih atas keprihatinan my neighbour
Malam tadi siap hantar & bagi Jeli Gamat & Gel Gamat segala
Untuk kesembuhan ALONG ! ALLAH SWT  saja yang dapat membalasnya...

( P/S ... Hati mak2 kan, sangat2 risau bila dapat berita ALONG jatuh di asrama semalam,
sebabnya waktu balik cuti baru2 ni ALONG minta KA belikan jubah putih,
 senang nak  buat solat katanyer.... Sekali lagi, hati mak2 kan,  Walau doa untuk anak2
 tak pernah lupa & mengharapkan yang baik2 aje, kerisauan itu masih tetap ada, 
apatah lagi bila melibatkan anak2 , BETUL TAK  ??? )

45 comments:

eima said...

tajuk je ... isi takdak....huhu

Petak Bunga said...

lor

Nurzakiah Hanum said...

good moning
drop here :)

Kisah Si Dairy said...

insyallah..KA

lieyalatif said...

in sha Allah KA...moga sentiasa dipermudahkan dlm segala urusan KA...

Fiza Rahman said...

Amin...in shaa allah.

Nieyl said...

Amin...

Kakzakie said...

Sedang mengarang N3 ye:)

babYpose said...

InshaAllah, moga dipetmudahkan..

Nursaila Norman said...

amin kak :)

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, semoga dipermudahkan segala urusan kamu ~~~

Sue-Rya Qistina said...

amin amin..

imie fatiema said...

amin, teruk juga tu kak patah 3 gigi Along tu kesian dia

Kira Sakura said...

syukur alhamdulilah along tak pape.

betol la sis dah jadi ummi nie hati tue selalu je risau walau pada menda kecik2

Eye_nee said...

Sampai patah gigi tu KA..mesti kuat tersembamnya muka ALONG tu..tp Alhamdulillah dah buat pemeriksaan tiada apa2 yg serius...Hati mak kan KA..mesti yg bukan2 kita fikirkan dulu....bertabah yer geng...ALONG anak lelaki..kuat...InsyaALLAH sehari dua ni bertambah sihat dia...

aTieYusof Family said...

InsyaAllah..moga segala urusan KA dipermudahkan...amin! jaga diri tau..

Haryati Faizal said...

alhamdulillah along tak pape... sian dia... yati pun klu bab anak2 ni mang cukup risau... lagi pulak klu jadi apa2 kan...

Muhammad Khairuddin Lim said...

Saya doa yang terbaik untuk anda.

wantie said...

tabah ye KA. T pun kalau dengar anak ditimpa kemalangan mcm ni tido pun tak lena.

mesti mulut dia sakit kan, nak makan pun susah tu... sayu nye...

Amanda Suria said...

harap2 along x ada apa2...naluri ibu kan...

eima said...

alahai kesiannye along .. teruk gayanye tu .. harap2 takd e pepe la KA ...
jgn kerana kes buli sudah sy tkt budak2 zaman sekarang ni ...

Knor said...

Ya Allah semoga along sehat hendaknya..
sapa tak risaukan..anakanda azhan juga sakit,demam dpt mc juga..klu duk kat rmah tak pernah pula mc..dah ramai sgt jangkit sana sini..

semoga KA tabah ye..ingat ini ujian dr Allah.

Kakizan Omar said...

Dah merasainya KA.. semoga Allah SWT permudahkan segala urusan.. ameen

Fiza Rahman said...

Laaa...siannya along. Siapa yg tak risau kak. Nak2 bila along minta belikan jubah putih. Hati ni memang lah rasa tak sedap.

Smoga along cpt sembuh.

LydSunshine said...

betul2 KA. hati mak-mak. saya dah rasa wp anak saye berjalan pun tidak lagi. ehehe...

saya doakan along cepat sihat semula. cemana la bleh terjatuh tersembam tu.

N.Aima K said...

get well soon along.. aduh hati emak mana yang tak risau bila anak ditimpa kesusahan mcm ni :(

suri said...

moga di mudahkan urusannya..

segala yang ada di hadap dengan baik sangka. yang buruk ada kelemhan selit kebahagiaan.


kerat iklan nuff legar2 dua kali ahaks...

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Semoga di mudahkan urusan KA sekeluarga.

Rinna said...

Kesian dengan Along. Moga cepat sembuh yer..

Rasp said...

kesiannya Along....
memang hati mak2 kan sis...
mana tenang bila dpt perkhabaran gitu....
selagi tak nampak depan mata...
selagi tak gi berubat...
selagi tu tak tenang...
fahammmm sgt....
semoga Along and KA sekeluarga dilindungiNya selalu...

Aku Penghibur said...

amin ya Allah semoga di permudahkan urusan

Dhia Dirham said...

semoga along sihat dan ceria selalu.

Qaseh Wee said...

semoga along cepat sembuh ... aaamin .

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

semoga dipermudahkan segala urusan KA.. kita doakan yang terbaik..

mama maman aka yana said...

harap Along ok dan kembali ceria... piitif ok.. :-)

Chic Na said...

semoga along cepat sembuh.. :)

Zura@Iwan said...

sayu nya kak...
hrp Along cpt pulih ye..

cm mn dia bleh jatuh kak?

ANIM said...

semoga along cepat sembuh...
saya pun risau fikir anak yg di asrama KA..
tapi in sha Allah..sentiasa ingat doa kita sebagai ibu. Allah akan jaga dia..

Ibu Lala said...

Klw sy pun risau klw ank mintak jubh putih. Nasib asrama along dekat. Apa apa hl senang nk lawat. Moga along cepat sembuh.

Mummydearie said...

Alahai KA. Kesiannya. Kalaulah saya di tempat KA mmg dah meleleh airmata, tak leh tunggu lagi. Tak tabah saya ni bila melibatkan hal anak-anak. Semoga kecederaan Along cepat sembuhnya dan keceriaan keluarga KA kembali seperti sediakala.

mama aryan said...

betul tu KA..sejak dah jadi mak ni,mcm2 fikir pasal anak,bila anak nampak pelik sikit pun hati dah risau bkn main

hainom OKje said...

Macamana boleh jatuh tu KA....main bola ke? Kadang tu kalau dah besar mcm Along tak terfikir pulak benda mcm ni boleh berlakukan...
Biasalah hati mak KA....lebih lagi mintak memacam gitu mmg cepat risaulah kita dibuatnya

Maria Firdz said...

Moga dipermudahkan urusan..

MaMa Rey said...

Aduh! Kesiannya Along KA..kuat smgt dia..moga Along cepat sembuh ya

ArELeEz said...

if smpi patah 3 batang gigi tu dh kira serius la tuh! kesian along..

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...