Tabung Masa Depan ...

Friday, April 25, 2014

Bila Adik BerAdik Berbicara !

Hari ni dah Jumaat, esok dah cuti hujung minggu ler !
Biasanya bila cuti2 hujung minggu & anak2 berkumpul bersama
Maka bermulalah program bual bicara, tapi yang ini tak berbayar yer
Ada2 sajelah nak dibualkan & nak diceritakan semua
Kalau ALONG balik bercuti, lagilah ada aje cerita sensasi kat asrama dier
Ingat tak ALONG pernah komen pasal salah sorang CIKGU DIER
Yang serius ramai murid2 tak suka...
Alih2 kali ini ALONG kata, lain pulak ceritanyer
ALONG :  Cikgu tu sebenarnya baik lah Ummi !
KA :  Kenapa ? Hari tu bukan main lagi cerita..
ALONG :  Kan hari tu kitaorang ada ujian.  Cikgu tu siap panggil balik mana2 
pelajar yang result tak bagus untuk betulkan balik.  Dier bagi peluang, sebab dier faham
kitaorang kan masih baru lagi.  
KA :  ALONG pun sama lah yer !
ALONG :   ALONG x lah, sebab markah ALONG ok. ALONG dapat 20/20  Ummi !
KA :  Abis kata Cikgu tu teruk ! Boleh pulak dier bagi markah ALONG 20/20 tu!
ALONG : Itu lah pasal, tapi sebab dier semacam je, ALONG kena buat betul2 lah !
Tak boleh nak main2 !
KA : Baguslah cara Cikgu tu kan ! Sebab dier garang, semua murid usaha nak buat 
yang terbaik kan, takut kena marah...
ALONG :  Tu lah, sebenarnya Cikgu tu Ok, cara dier tu ajelah lain macam sikit !
KA:  Sebab tu lah, len kali jangan cepat menilai orang !

ADIK & ANGAH pulak duk borak2 sambil gaduh2 & gelak2
KA apa lagi mula pasang telingalah pulak
ADIK : ANGAH,..  bla bla bla bla
ANGAH : ...Bla Bla Bla Bla...
Elok2 seronok bercerita boleh pulak ADIK warning ANGAH macam ni ..
ADIK :  ANGAH, Baik2 ANGAH, sekarang ni kalau nak cakap kita kena hati2 tau !
ANGAH :  Dah, kenapa pulak !
ADIK :  Yelah, nanti Ummi masukkan apa yang kita cakap dalam blog dier !
ANGAH :  Ermmm, ANGAH tau dah !
ADIK :  Ummi ni, ingat aje semua yang kita cakapkan, pelik betul ! Semua kita cakap
 Ummi ingat,  Eeee... kita kena hati2lah bila bercakap ni ANGAH... !
KA : HA HA HA
( Adik demam, batuk & selesema dah 3 - 4 hari ni , dah bawa ke klinik tapi masih 
belum baik sepenuhnya, tapi sekolah tetap nak pergi sebab ada ujian linus katanyer,
mohon sama2 doakan kesembuhan Adik yer,  pagi2 Jumaat ni ... )

17 comments:

Nurzakiah Hanum said...

HAPPY WEEKEND

ZazaMyMoon said...

Salam Jumaat KA..
betul KA.. kadang2 kita x boleh menilai org dgn hanya kerana dia garang.. cara cikgu along tu mungkin ada baiknya utk masa dpn student! even masa Zaza kerja dulu dpt jg boss yg kuku besi.. at the end of the day kita dpt input yg +ve dgn apa yg dia dah buat kat kita..
Angah & Adik.. hati2 ye.. lama2 sok Ummi akan record apa awk berdua ckp lps tu letak kat youtube dan post kat blog tau.. hehehe

Semoga adik cepat sembuh.. InshaAllah..

Nieyl said...

hahaha~adik2...:)

Fiza Rahman said...

Salam pagi jumaat kak.

Bagus cikgu tu yer kak. Masih bagi peluang kat student.

Hahaha...memang dah kena letak dlm blog pon. Smoga adik cepat sembuh.

Knor said...

klu aunty nor jadi cikgu lg garang tau..dik

supaya cpt sembuh ye..

Aku Penghibur said...

pandai adik ^_^ jangan menilai seseorang dari luaran saje

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, hehe pandai adik. singgah menabung huawei sini~~~

Haryati Faizal said...

betullah...KA rakam sebijik2 kot...

Nurfaezah Abdullah said...

hehe dah masuk dalam blog dah :p

semoga adik cepat sembuh Aamin..

Mummydearie said...

Semoga cepat sembuh ya Adik!

Kalau Ummi tak masukkan celoteh Adik dalam blognya, hilang pembaca nanti tau tak :)

Sekarang kat sekolah tak boleh bercakap, kat rumah pun dah kena berhati-hati sebab Ummi dok pasang telinga aje nak buat modal bercerita. Kah3x kelakarlah pulak rasanya!

QasehnyaRania said...

smga adik cepat sembuh aamiin
hahahha.nk tergelk j baca perbualan adik dgn angah tu.mcm tau tau je kan

Chic Na said...

hehe.. comelnya adik..

ArELeEz said...

jaga2..! ade yg memerhati..!! krikk3!! ha3..

hainom OKje said...

Hehe....KA awak dah kena chop dgn adik! Baik hati hati hehe...betul jugak kata kata adik tu....rekod ke apa ni hehe

hainom OKje said...

Moga adik cepat sembuh....

Kira Sakura said...

ummi tue memang suka pasang telinga hahahahaha

moga cepat sembuh adik. takmo sakit2 dah lepas nie ye

Siti Fatimah said...

Cikgu garang tu la yg selalu kita kenang.sebab dia buat kita berusaha utk berjaya

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...