Tabung Masa Depan ...

Wednesday, April 30, 2014

Cerita Rezeki Semalam, Alhamdulillah !

FROM MALACCA WITH LOVE
Dari kawan yang balik dari kampung di Melaka
TQ, Mudah2an murah rezeki dier !
Dua2 my feveret ni...

Dinner semalam pulak dengan
CHICKEN CHOP BERSAMA BLACK PEPPER SAUCE MARVELES GILER 
VERSI HOME MADE BY ANGAH
Faham2 ajelah ANGAH kalau menu2 Western ni dier memang minat membuatnyer
Dah buatkan sikit waktu lunch untuk Adik bawak ke sekolah Agama petang
Balik2 aje dah sibuk2 Adik ni....
ADIK :  ANGAH, nanti buat lagi, ramai lah kawan2 ADIK order nak beli !
ANGAH :  Eh,eh.. mana lah ada masa ANGAH nak buat ..
ADIK :  Tapi kawan ADIK dah order lah ANGAH, ....memang sedaplah ANGAH buat !
Sos black pepper ANGAH ni eeeeeeee....sedap betullah....
KA :  Boleh berniagalah macam ni ANGAH !
ANGAH :  Eh.. malaslah, tuk makan2 sendiri oklah !
KA :  Eloklah ANGAH ambil course kulinari macam ni kan ADIK !
ADIK : He He He Kulit Menari tu yer ..
ANGAH :  Masak2 ni suka2 ajelah....
ADIK : Tapi, kawan ADIK dah order ni macam mana ha ???

APAPUN TQ SO MUCH ANGAH !

( Masih kebusyan, ada masa KA BW yer, kalau x sempat harap memahami ! )

30 comments:

Nurzakiah Hanum said...

NAK MANGGA SATU
HEHE

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, wahh bestnya. murah rezeki KA sekeluarga. alamakkk angah masak chicken chop lah! adoiii terliur sheila hihi singgah menabung schick sini~~~

❤Kamsiah❤ said...

TERLIURNYA TGK MEMPELAM TU...CICAH KUAH ROJAK SEDAP/..BUAT KERABU PUN SEDAP..

ISI TABUNG KAT SINI

BM said...

Pagi2 KA sudah buat saya menitiskan air mata kerana menelan air liur tanpa rasa...huhu :)

Ratu Hatiku said...

Nampak pun tau sedap sauce yg Angah buat tu. Nnt blh la mtk KA share kan resepi Angah tu di sini...hihihi

aTieYusof Family said...

Pandai nya angah masak western kan KA... sedap je tengok...:)

hainom OKje said...

Senanglah KA awak...Angah rajin masak...mak boleh rehatkan...

Fiza Rahman said...

Tengok pon dah tau sedap kak. Memang sedap giler yerp...hehehe...Tak sabar nak tau resipinya ni.

Sedapnya mangga tu.

Amanda Suria said...

SA pun dapat harumanis dari Perlis..housemate baru balik dari kampung..hehehe...

Kira Sakura said...

pandai je adik ambik oder sesiap tak tanya angah dia dlu hhihihi

Z@i Z@mR33 said...

smlm pon sy dpt mangga org kasi 2 bijik.esok cuti dpt la nk nyicah dgn kuah rojak

Knor said...

sedapnya...adik la msk ye...belajar dgn angah..boleh jual..

Ann Ishak said...

pantas betul adik buat business network :)

Eye_nee said...

ADIK!! MAK EYENEE pun nak order satu..masukkan sekali dlm order kwn sekolah adik tu tau..hehehe

ANGAH kongsi tau resepinya...

Yobert Parai said...

sedapnya makanannya, semoga laris manis ya :)

Redo Kusuma said...

salam sapa sahabat, dear mas saya minta maaf baru berkunjung,,, karena saya lagi ada pekerjaan jadi beberapa hari kedepan belum bisa BW... terima kasih ya mas atas kunjungan mas keblog saya kemaren,.....
selamat siang mas, o ya maaf OOT

RDZ Z said...

Wah bestnya KA...memang mengancam habis..

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

Rasa lapor pulak bila baca entry nie... :)

MaMa Rey said...

wah pandailah Angah masak..mmg ada bakat Angah ni...

N.Aima K said...

kombinasi yg mabeles

Ema Johari said...

kecur air liur tgk mangga...ikan kering tu buat berbuka puasa...bertambah makan nasi.

ecah khalili said...

nak manggaaaa..^^

LydSunshine said...

rajin betul si angah ni memasak. jarang remaja rajin memasak. saya dulu sebaya angah tido je keja nya. heheh.

QasehnyaRania said...

haaa adik dah bgi cadangan tu. hihi
in shaa Allah satu hari nnti pasti kan mnjdai realiti.aamiin :)

ArELeEz said...

adik otak bisnes! he3..

nurbijen said...

sedapnya tgk mangga hijau tu...
Hihihi, pandai2 jer adik ambil order yer...

n O e s u h a i m i said...

wah...pandainya angah...untung la mama dia...

Tihara said...

sedapnya cicah dengan kuah rojak buah :)

Mummydearie said...

Okey, Angah. Bila nak berkongsi resepi? Kalau angah taknak berniaga, cakap kat Adik nanti Aunty aje yang buat biz.

Eh, silap blog! Ni blog Umminya. Keh3x.

Siti Fatimah said...

semalam makan mangga dah...
wow.. klu dah adik kata serdap sure sedap ni

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...