Tabung Masa Depan ...

Tuesday, April 01, 2014

Cerita2 Rezeki Kecil & Tak Terduga Buat Kita Sekeluarga Kan Adik !

Firman Allah :
"Dan Allah memberi rezeki kepada orang-orang yang dikehendakiNya tanpa batas"
Surah Al-Baqarah ayat 212
"Sesungguhnya Allah memberi rezeki kepada siapa yang dikehendakiNya tanpa hisab"
Surah Ali Imran ayat 37 

REZEKI SATU
Petang semalam elok KA balik dari pejabat, Adik hulur dua hadiah kecil ni pada KA
Mungkin sebab dah selalu sangat dapat hadiah, Kali ini dier tidaklah teruja sangat
Sambil hulur sambil Adik bagitau KA 

ADIK :  Adik bukan nak sangat menang hadiah ni, 
Adik nak kasi kawan2 Adik yang lain dapat hadiah pulak,  masa buat hari tu pun
 Adik buat lebih kurang aje... tapi menang jugalah Adik, Ummi ! 

KA :  Memang dah tertulis rezeki Adik.. murah rezeki betul Adik  ni !

ADIK :  Macam tu yer Ummi ! 

 

REZEKI DUA
Yang ini pulak cerita hari minggu lepas, Rezeki perut kami sekeluargalah
Sempat meraikan birthday 2 of my sister di bulan Mac lepas, 
TQ so much to my brother yang sudi sponsor
COKLAT INDULGENCE CAKE  DARI SECRET RECIPE
Yang memang kesukaan anak2 buah & semua, Dan sponsor KFC yang sedap juga...
 
 Oleh sebab KA datang lambat, Cuma dapat tolong masak yang ini
Sayur campak2... Sawi tumis air bertelur... He He He
Sorry lah yer, ini aje yang sempat KA campak2  !
 

REZEKI TIGA - TERIMA KASIH NUFFNANG 
KA dah berblog dari hujung BULAN MAC 2012
Selain dari rezeki2/gift2 lain yang datang dari sahabat2 blogger
Ada jugaklah rezeki dari EN NUFFNANG
Kalau kata, nak kaya dengan berblog tu tidaklah rasanyer
Just nak share rezeki dari NUFFNANG ni selepas 2 TAHUN BERBLOG..
Untuk Blog Suam2 Kuku KA ni...
Dan rezeki NUFFNANG yang belum di cashkan setakat hari ni


 Total rezeki dengan NUFFNANG setakat 1/4/2014 ni = RM 476.64
 Jadi uols nilailah sendiri, tak banyak manapun , tapi tetap KA bersyukur
Tak lupa terima kasih NUFFNANG & kawan2 yang rajin clik2 sama yer !

Apapun syukur dengan rezeki yang diberi ini ... Alhamdulillah
Apalagi bila dapat dinikmati bersama2 dengan seluruh keluarga kan ! 
TERIMA KASIH & SYUKUR PADA MU YA ALLAH ...

19 comments:

Ayu sukatiakula said...

sikit pun tetap tezki kan.. bila la nak merasa mcm KA ni

Fiza Rahman said...

Tahniah adik. Tahniah kak. Smoga bertambah murah rezeki.

Fiza Rahman said...

Ford & churpchurp.

Nurzakiah Hanum said...

alhamdullilah

Sheila Salim said...

Assalamualaikum KA, ni kumpul dari tahun lepas ke tahun baru ni? alhamdullilah. murah rezeki KA sekeluarga. bestnya~~~

DYatie said...

Banyak nyer kak. Alhamdulillah.

Knor said...

Tumpang happy juga KA..meriah dgn rezeki .alhamdulillah.

dr nufnang. ? Byk tu...

Dhia Dirham said...

syukur alhamdullillah rezeki jangan di tolak..

Petak Bunga said...

Tak mahulah adik hilng semangt sb nak bg kat org lain menang..
X betul gitu..
Btwn syukur dapat rezeki x kira dr mna,mkecil besar.
Ada 6ringgt dlm akn nuffnagg..hi

MaMa Rey said...

Alhamdulillah KA..murah rezeki KA

ANIM said...

tahniah untuk adik dan KA juga..

p/s wah...boleh beli baju raya dah tu

BM said...

Betul tu..jika sudah ditakdirkan rezeki kita...tak nak pun dapat juga.
Tanpa sebarang modal dapat pulangan...walau berapa pun nilainya, ianya rezeki mudah...itulah kelebihan berblogging.

p/s: banyak tu KA!

Kira Sakura said...

Alhamdulilah syukur :)

paridah said...

alhamdulillah...banyak rezeki adik n umminya..syukur...kalau nk kaya dgn berblog kena join pengiklan lain tapi pageview hari2 mesti ribu2...kakpun baru join nuffnang n bila dpt rezeki kan main excited lagi walau sikit jer..

Haryati Faizal said...

alhamdulillah.. tahniah KA...

wantie said...

alhamdulillah...

Paling teruja amount nuff tu... bila la T nak dapat amount tu yer

Z@i Z@mR33 said...

syukur dgn rezeki yg ada walaupon sikit.syoknya klau rezeki sy pon mcm KA...hihihi

LydSunshine said...

Adik dpt 2nd place pertandingan karaoke ke tu? Heheh.. comel je.

Murah rezeki KA anak beranak. Nuffnang KA banyaknya. Saya blogging lagi lama dari KA,sejak tahun 2009. Tapi takde pun cecah banyak tu. heheh.. Rezeki masing2 kan. Dah update blog malas, takkan nak expect dpt byk ads ye tak. Heheh.

n O e s u h a i m i said...

pandainya Adik...tahniah...dah banyak dapat hadiah yer...

mak ai byknya nuffnang KA...tahniah KA...rezeki mencurah2 tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...