Tabung Masa Depan ...

Tuesday, April 15, 2014

Kalau Kisah Angah Memang Sah2 Lawak Lah !

Kalau dah biasa baca blog KA ni
Mesti taulah ANGAH duduk di kelas KRK
Kelas khas untuk budak2 pandai ler katanyer
Yang mana memang cikgu bagi tumpuan sepenuhnyer
Ater ... meh ler KA nak ceriter..
Sepertimana yang diceritakan ANGAH pada KA jua !

KISAH LAWAK SATU
Satu hari Angah kena buat presentation dalam kelas dier
Cikgu dier ni very particular apa lagi bab2 nama dier & nama Ayah dier
Kena sebut betul2, kalau salah sebut, memang siap ler
Dah Angah pun, berhari2 duk menghafal jelah kerja dier
Yang penting nak ingatkan betul2 Nama Cikgu tu & Binti nyer
Paling penting nama ayah cikgu tu Mohammad Rodzel tak leh lupa !
Jadi, sampailah hari yang dinanti2 kan itu pun tiba lah jua
Bila giliran Angah di panggil ke depan, apalagi  dup dap dup daplah jantung dier
Dalam hati duk hafal betul2 nama Ayah cikgu tu takut terlupa....
"...MOHAMMAD RODZEL, MOHAMMAD RODZEL, MOHAMMAD RODZEL..
Lepas bagi salam semua mulalah...
ANGAH :  Nama saya  Nur Suraya Qistina binti MOHAMMAD RODZEL..... eh eh
( SATU KELAS DAH KETAWA )
CIKGU :  Bila masa pulak saya ada Adik perempuan ni, awak buat sekali lagi !
( ANGAH AMBIK NAFAS DAN MULA SEKALI LAGI !)
ANGAH :  Nama saya Nur Suraya Qistina binti MOK.... eh eh
( KALI INI SEMUA TERMASUK CIKGU KETAWA )
CIKGU : Ha Ha Ha,,,,Ok, Ok, awak relax dulu, relax dulu, tenang dan mulakan semula ye !
Seb baik, kali ketiga tu OK, kata ANGAH kalau tidak entahlah, he he he

KISAH LAWAK DUA
Satu hari, tengah sibuk2 Angah menyalin nota dalam kelas,
Sayup2 dier terdengar cikgu bagi tau arahan macam ni ! 

CIKGU : Bila saya sebut JALIL, awak sebut SUARA , ok kelas...
MURID2 : Baik cikgu !
ANGAH : ( Dalam hati, apahal nak sebut suara, belasah jelah suara.. ok, ok !)
CIKGU : OK Kelas Kita Mula ...., JALILLLLLL !
MURID2 : JUARAAAAAAAA !!
ANGAH : SUARAAAAA !!
( HABIS SATU KELAS BANTAI KETAWA ! )
*********************
 KA : Len kali dengarlah betul2 !
ANGAH : La, dah tengah sibuk buat kerja lah masa tu ! Mana nak dengar sangat !
KA :  Macam2 lah .......
ADIK :  Angah, Angah tau tak Cikgu Nora tu , dier cakap, ADIK kena dapat 5A
UPSR nanti sebab Cikgu Nora kata Abang dengan Kakak awak dulu pandai2!
ANGAH : Ala jauh lagi UPSR tu !
ADIK :  Angah, nanti tingkatan 4 nak masuk sekolah asrama kan !  Macam Along tu..
ANGAH : Entahlah, Angah rasa...macam malas je lah !
( Terus melompat Adik dengar Angah cakap macam tu !)
ADIK : Eh, janganlah x jadi Angah, Adik dah cerita dengan Cikgu Nora tu,
 tahun depan Kakak saya pindah sekolah lain !..
KA : He He He

( Macam tulah ANGAH , yang hobi dier membaca buku specially novel2 segala, cita2 nak 
amik course yang ada kaitan dengan Enjin kapal terbang, minat bab2 IT segala ni, 
tapi paling suka main2 masak & mencuba menu Western.. kan ANGAH...!  Apapun, 
 Ummi sokong aje dan kena janji buat yang terbaik yer !)

27 comments:

:: idzwa :: said...

heheh...hehehee..kelakar la!!

Mummydearie said...

La Angah...kalut juga rupanya dia! Takpa, takpa adatlah tu bila kita buat kerja 3 dalam 1 memang selalu jadi gitu. Aunty pun sama aje pesennya Angah, malah lagi teruk daripada Angah pun ada :)

Adik ni memang pandai betullah. Belum apa-apa dah sebar gosip :D

MissNadia said...

hehe..macam macam..kelakar

paridah said...

lucu kisah angah ni...kadang2 terkeliru kalau stres.

UmmuAidan-Arissa said...

sabar jerlah angah nie..memang lawak giler..heheh

Lynn Munir said...

Cerita kanak-kanak disekolah memang sentiasa kelakar. Moga berjaya selalu Angah.

Sally Yatiey said...

Hehehe.. Kelakar ;D

makchaq said...

Kelakar... tapi masa tu mesti Angah gabra betui tu...tu yang sampai tersasul2

Bila ada abang & kakak pandai2 adik pun kena la ikut jejak ye... tapi adik memang dah pandai...

Farah Waheda Wahid said...

memang tergelak baca entri ni... he he he...

Knor said...

alhamdulillah meriah keluarga KA..

Mendengar dn melayan kerenah anak2 pahala berganda2..

Siti Fatimah said...

tu la angah ingat sokmo adik dia. sampai tersasul saul di bueknya

Zamani Abe said...

zam lak, tak leh org salah eja nama zam.. hangin zam.. hehe

MystoryPic said...

hehehe........ banyak sangat yang Angah fikirkan tu... habis semua tersasul

Dhia Dirham said...

lawak la angah ni. hahahha

Maria Firdz said...

Penghibur KA dan blogger lain juga... Hehe

Maria Firdz said...

Penghibur KA dan blogger lain juga... Hehe

Luhur Hati said...

salam sis kesuma angsana...
aduhai...............
banyak sungguh sis komen dalam blog saya...terima kasih sis...

1 nuff untuk sis kat sini..tq sis..

oh ya nanti saya e-mail sis ...

che mid said...

Lepas ni, KA tengok bunga rozelle tentu teringat mohamad rozel..adeh!

Izni Hafiz Abdul Rashid said...

hahahahaha... tersenyum sorang-sorang di pagi hari...

n O e s u h a i m i said...

hahahahhaa...kelakar...punya la sibuk menghafal..nama sendiri pun leh tersasul...hehehe

Nor Azimah said...

kelakar citer budak sekolah ni

suri said...

hai ka apa khbar?

selamat hari rabu yang penuh ceria heeee...

nak tengok wajah puteri yang comel tu..

pagi2 ketuk Rio 2x untuk kamu

Kira Sakura said...

hihihihihi lawak la angah nie

hainom OKje said...

Tp mmg betul KA....bila tgh khusyuk buat keje ada kalanya mmg tak berapa nak dengar tapi nak menyampuk haha

Fiza Rahman said...

Adoiiii...lawak betul lah angah ni. Gelak besar saya tau.

ArELeEz said...

neves punye psl kn.. ha3..

ayut said...

Alahai angah..nape gitu jd ye.hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...