Tabung Masa Depan ...

Thursday, April 03, 2014

Miracle In Cell No. 7, Kasih Ayah Till Heaven !

Selalunyer cerita2, drama2 & filem  kita lebih berkisar pada kasih sayang ibu saja
Sedangkan kasih sayang kaum bapa amat jarang diketengahkan dalam cerita
Teringat lagi kata2 Adik pada Angah tentang Ayah ni di satu ketika

" Cuba tengok dalam cerita Jadu tu, Ayah dier kena buang kerja,
lepas tu mabuk dan datang ke sekolah Jadu, bila kawan dier kata 
yang orang tu orang gila dan mabuk, Jadu marah dan kata
Itu Ayah sayalah ! Buat apa nak malukan Ummi,
Jangan malu siapa Ayah kita, sebab macammana pun dierkan tetap Abah kita !

Serius KA sebak & menitiskan airmata sepanjang menonton kisah ni di Utube
Lagi2, sebab sejujurnya KA lebih rapat dengan Arwah Abah all this while
Adik apa lagi, sedih sangatlah dier sampai tak leh nak berkata2 menahan sebak dada
 Tak caya, uols kena tonton sendiri, MIRACLE IN CELL NO. 7
 

Memang berbaloi menontonnyer, walaupun cerita ni dah agak lama
Pasti rasa kasih & sayang pada orang tua kita sendiri akan bertambah...
KA nak bagi cerita ni 4.5 Bintang...
Apapun, AL-FATIHAH untuk Arwah My Abah ..

http://moviefreak.yess-online.com/wp-content/uploads/2013/07/Miracle-in-Cell-No.-7-Poster.jpg
 " Lee Yong-gu is a mentally challenged man with the intelligence of a 6-year-old, 
which is actually the age of his own daughter Ye-sung who is much smarter than her peers. 
The two of them lead a happy life while Yong-gu makes a living by working as a parking
 attendant at a local supermarket. But one day, when the police commissioner's young daughter
 dies in a strange accident, Yong-gu is the one who happens to find her. He is falsely accused
 and sentenced to death for abduction, sexual assault, and murder of a minor. Ye-sung is sent
to  a childcare institution and Yong-gu gets imprisoned and assigned to Cell No. 7, the
 harshest cell in a maximum security prison.
At first, the other inmates in the cell keep their guard against Yong-gu, then realize that 
there's something not quite right with him. Not understanding his own dire situation, 
Yong-gu only worries about his daughter. One day, he saves his fellow cellmate, an influential 
figure in the prison, from an attack by his rival. In return for saving his life, Yong-gu is granted
 a wish: to see his daughter Ye-sung again. The inmates put their heads together to carry out
 a daring operation and miraculously succeed in sneaking Ye-sung into Cell No. 7 during
 a religious event. While the father and daughter rejoice, the others realize it was relatively
 easy getting her in, but impossible getting her out. After a while, Ye-sung is detected and sent 
back, but during the time the inmates as well as the prison guards come to realize that Yong-gu 
was falsely charged. And they all put their heads together to prepare him for his final trial "

PESANAN PENAJA, SILA SEDIAKAN TISU SEBELUM TONTON YER !

26 comments:

Kisah Si Dairy said...

macam best je KA cerita nie..

SYANI said...

Cerita ni memang touching. Kelakar pun ada..

Nurzakiah Hanum said...

BEST

Sylarius Yusof said...

Cerita yang menyentuh perasaan. Kebetulan saya tengah layan filem-filem berlatarkan penjara macam 'Shawshank Redemption'. So, filem Miracle ni dah boleh masuk playlist movie saya layan hujung minggu :-)

lieyalatif said...

ala KA takleh tgk sbb opis block youtube...takpe2 nanti lieya tgk kat umah...umah pakai unifi so laju sikit.....

ape yg pasti, selagi ade hayat org tersayang lagi2 parents kite, hargai la mereka....

LiYa HaNiF :: said...

bolelah tengok lepas nie... thanks KA for the suggestion... ^_~

Fiza Rahman said...

Nak tgk nanti kak. Tgk intro pon dah tau citer ni best.

:: idzwa :: said...

mcm best je nii..

Eye_nee said...

Mesti sedih ni..takut bengkak lah bijik mata nnt..sti kena gelak dgn budak 3 org kat umah tu...

Mizz Aiza (Dunia Kecil) said...

wah.. nampak menarik tu KA.. :D

BM said...

Biasanya kisah berkaitan kasih ayah memang xbanyak tapi bila diterbitkan ianya sungguh menarik dan menyentuh perasaan.
Filem Melayu pun xbanyak...terbaru pun rasanya filem popodum la kot.

Ema Johari said...

sedihnya mengalahkan citer hindi ke ni

wantie said...

kalau berkesempatan nak je T nonto0n ni. Alfatihah untuk ayah ayah kita ye KA..

Qaseh Wee said...

saya elak tgk citer sedih ...

Tihara said...

teringin jugak nak tengok nanti
kasih ibu bapa tiada tandingannya

Ibu Lala said...

Takut nak tgk kalau citer sedih.

n O e s u h a i m i said...

alamak nk kena ada tisu la ni...sah2 la sedih ni...

aTieYusof Family said...

Mesti touching citer ni kan KA..
nti nak tgk jugak lah...:)

eima said...

penah tgk separuh kat TV9 rasanye...
betui cite jadoo tu byk pengajaran la ... tiap klai tgk mesti besh dan aku akan gelak kak ... my fav cartoon series .... fahim also

hainom OKje said...

cerita ni mmg best, sedih sangat sangat...nangis tak henti tersentuh jiwa mak tau!

hainom OKje said...

cerita ni mmg best, sedih sangat sangat...nangis tak henti tersentuh jiwa mak tau!

QasehnyaRania said...

tak prrnah tgk lg

Puan Kutu said...

tak pernah tgok KA,entah bila dpt tgok sbb busy je memanjang

ArELeEz said...

miss my late father too.. al fatihah..

Aisy Nasiha said...

Ooo..Okje pun penah tulis pasal citer ni rasanya. Nak cari jugala..kalau dah ramai cakap best ni mesti seronok menontonya

LydSunshine said...

ka, saya tengok filem ni. beli kat astro best ke astro first. mmg sedih dan kelakar kan. hubby saya plak selalu dia sinis bila saya nak beli cerita korea, ternyata dia pun suka. hehe.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...