Tabung Masa Depan ...

Wednesday, April 16, 2014

Ummi Love U Too, Adik !

Pagi2 di pejabat membelek hadiah semalam yang Adik beri
Sepatutnyer KA yang bagi hadiah untuk hari jadi Adik Jumaat ini
Tapi Adik pulak yang sibuk2 dulu nak bagi 
Mula2 Adik buat2 tanya kat KA macam ni...
ADIK : Ummi, Sayang tu dalam bahasa Inggeris love juga yer Ummi !..
KA :  Samalah maksudnya tu, love tu... kasih, sayang, cinta ...
ADIK : Oooo........ yang ini untuk Ummi, Adik beli pakai duit sendiri ni.
Adik kumpul2 bila dah cukup Adik belilah ! He He He (sambil hulur hadiah )
 KA :  Wah, Music box ni...cantik! yang ini biasanyar untuk bagi pakwe2 je ni!
Siap ada tulis I love U ni ha .. hehehe
ADIK :  Eh ! Tak semestinya..Apa salahnya Adik nak bagi Ummi, 
sebab Adik Love Ummi !  I Love U Ummi...
KA :  Tak payahlah beli2 macam ni Adik, membazir duit aje !
ADIK :  Takpe, saja2 Adik beli untuk Ummi .. ! He He He 
KA : Terima kasih yer Adik , cantik ni !
ADIK :  Sama2... Ummi suka tak !( sambil senyum lebar )
KA :  Mestilah suka, Adik yang bagi kan ! Nanti Ummi letak atas meja kerja yer !

Itu cerita awalnya, tapi masuk je malam sikit dah tukar cerita lain pulak......
Alamak , KA dah mula sebak sebenarnya ini
Sebab malam tadi marah2 Adik waktu ajar dier buat homework sampai menangis2
But, itulah KA, bab2 belajar ni KA memang garang
Sebabnya nak bagi Adik betul2 faham....
Itu yang KA ulang2 cakap, bukan sebab saja2 nak marah
Tapi sebab nak Adik tahu Ummi nak Adik berjaya, 
& marah tu tanda sayang kita pada anak2 kan !
Sian pulak tengok dier buat homework bertemankan tisu
Habis siap homework semua, terus masuk tidur dengan tangis yang masih bersisa...
Bersalah sangatlah pulak rasa, hati mak2 macam tulah biasanyer 

Mujurlah pagi ini dah ok nampaknya Adik
Boleh bangun dan siap peluk lagi
KA bagitau semula sebab mengapa KA marah dier semalam
Semuanya sebab sayang dan nak lihat Adik berjaya..
" Ummi Love U Too, Three, Four  ADIK !
 KA percaya, mesti ada ketegasan dalam mendidik !  & That's me......

( Sebab itulah KA tak faham, kenapa yer, di mana2 KA pergi or berjumpa
dengan mana2 orang, mesti ramai yang bertanya "Puan ni Cikgu ker ? !
Tang mana yang ada ciri2 Cikgu  tu entah ler
Kalau KA betul2 jadi cikgu, memang abis tak datang sekolah murid2 nanti 
gamaknyer ......He He He )

25 comments:

Kakzakie said...

Garang bertempat tak apa KA. Tapi sesekali kena control juga kesian adik...

Kira Sakura said...

sweetnya adik. auntie pulak sebak

:: idzwa :: said...

sweet nyer adik..

Nurzakiah Hanum said...

SUKANYA MUSIC BOX

UmmuAidan-Arissa said...

so sweet adik bg umminye hadiah lg dihari jadi..sy pun ngan anak2 garang jgk terutama bab jd cikgu..heheh

Acik Erna said...

assalam KA..marah sikit untk mendidik tak pe kan..acik pun macam tu

Mummydearie said...

Alahai, so sweet Adik hadiahkan Ummi music box. Sepatutnya Ummi yang hadiahkan something for birthday Adik nanti. Touching pulak rasanya. Bab marah anak bila belajar ni KA memang standard makpaklah agaknya. Saya pun kurang tabah kalau mengajar anak. Selalu kena. Paling teruk, siap ugut anak lagi. Menangis-nangislah nanti, teresak hingga tidur. Bila tengok suci bersih muka anak-anak bila tidur, rasa bersalah pulak masa sekelumit yang ada ni dibazirkan dengan marah-marah.

hainom OKje said...

Bila masa dia beli tu KA?
Betul tu KA...OKje pun sama jenis tak menyabar hehe..... asyik nak marah jer...
Tak pe harap mereka faham ....marah tandanya sayang

hainom OKje said...

Bila masa dia beli tu KA?
Betul tu KA...OKje pun sama jenis tak menyabar hehe..... asyik nak marah jer...
Tak pe harap mereka faham ....marah tandanya sayang

Cho Zila said...

alahai adik terharu emak2 kat luarni.. harap dapat anak macam adik yang tau menghargai..
memang sayapun garang ngan anak tapi tuler kadang2 hati pedih tengok dia menangis...

Budak Kampung said...

garang sgt kot 2 yang dyorg ingt KA ni cikgu. tapi meme dlm pelajan kita kena tegas bkan xsebb syg tapi buat ms depan dia jugak.

Farah Waheda Wahid said...

sweetnya adik, moga2 ash pun sweet macam ni jugak... he he he...

msredcheesecake said...

romantiknya adik ni...

nuyui a.k.a miss YUI said...

swweetnya..

terharu bc dialog tu kak..

Fiza Rahman said...

Adik...sweetnya kamu. Untung ummi ☺

Betul lah kak. Kalau bab mengajar anak buat kerja sekolah, memang tak sabar dibuatnya. Saya tgh melaluinya ...huhuhu...

Fiza Rahman said...

ford & churpchurp ☺

Knor said...

jiwa halus adik kita ni..

Siti Fatimah said...

so sweet... hehehe samalah T pun KA, kalau ngajar si Naiim tu buat homework. mesti ada drama swastanya...

Haryati Faizal said...

Ala... syoknye dpt hadiah....

arieon said...

Sweet sangat. Untungnya kak.

Dapat music box lagi.

Luhur Hati said...

last kat bawah ni sis...
ada colgate....
ok sis ...

QasehnyaRania said...

alolo. mmg touching kan
ummi marah bersebab.nasib adik memhami :)

MissNadia said...

adik ni macam orang besar la..

ArELeEz said...

macam same je.. sbb leez pun jenis garang gak bile jd 'cikgu'. my 'jebat' kata, 'anak murid' buleh larik woo.. ha3.. hadoi!

ayut said...

Hihihi...dlm syg ada ketegasan..btulla tu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...