Tabung Masa Depan ...

Monday, May 12, 2014

Immortal Songs 2 - Singing The Legend

Cuti2 saja melayan program ini kadang2, memang layan betullah !
You all pernah tengok tak ???

Immortal Songs 2 - Singing The Legend  
" Twelve teams of singers will reinterpret the legend's beloved songs and give them new lives.
In this bright Spring day, their music will delight your eyes and ears.

Basically in this show, they have all the idols sing songs by a specific artist for the episode 
and through random draw, are chosen to battle each other. So what happens is Singer A's name 
is selected from a draw and then they randomly pick Singer B's name from the draw as well. 
The two sing their own rendition of the featured artist's song
 (they can each sing different songs).

After that, the studio audience will get to vote on who sang their song better. 
The audience is selected based on who the featured artist is.
 (I.e people in their 30s are picked as the audience if the featured artist was popular in the 80s)

So let's say Singer B wins. Then they randomly select Singer C and singer C performs,
 the audience votes, and this cycle continues until all the singers have performed and 
a winner is chosen by the audience's vote.

No one gets eliminated. There is only the one winner, there's no second or third place "

ANTARA EPISODE YANG BEST !

KA teruja jugak tengok program ni... memang hebat2 diaorang ni tau
Contohnyer macam lagu FATE yang ini  
ORIGINAL SING BY LEE SUN HEE

YANG DI NYANYIKAN SEMULA DENGAN CARA MEREKA TERSENDIRI...
MEMANG SUPERB LAH !
Versi - SHIN YONGJAE & YUN MINSU !

19 comments:

Khai♥Rin : anies said...

semua tak penah dgr lagi ;-(

Nurzakiah Hanum said...

layannnnnnnnn

paridah said...

sedap lagunyer yer..

Luhur Hati said...

hai kak...
layan u tube ni.....

Diana Rashid said...

Tak pernah tengok pun..kat cenel KBS yeaa??rasa macam pernah jeling2 jugak ..tapi tak tengok habis pun..

Qaseh Vee said...

boleh tahan sedap iramanya ...

sal ya said...

Kalau balik kampung mmg layan jgk sbb kat sana ada 'hantu' korea. Sy suka suara Ali dgn Ailee. Power.

RDZ Z said...

Tak follow lah KA...nway versi baru lagu Fate tu best...

Haryati Faizal said...

Tak penah tgk plak KA...

Ema Johari said...

tak pernah lagi tengok KA

Ema Johari said...

tak pernah lagi tengok KA

aTieYusof Family said...

oo.. mcm best jugak.. tak pernah dengar lagi lah..:)

Fiza Rahman said...

Tak pernah tgk pon kak.

Bin Muhammad said...

Tak pernah tengok pula siaran ni..

Ismail N said...

Wah! ni kira main battle lah atas stage. Syok jugak ehh idea diaorg ni. Nanti kawe tengok lak.

suri said...

ini anime ker atau benar2 manusia muka depa cantiklah

QasehnyaRania said...

tak pernah tgk pon

Siti Fatimah said...

T ni klu bab tv memang main jeling jeling je. Banyak kerja . Ntah apa kerja pun tak tau lah kan. Mang tak pernah tengok la rancangan ni ka

Mummydearie said...

Tak pernah tengok pun rancangan ni, KA. Sekarang ni dah kurang sikit tengok TV, banyak hal nak kena selesai bila di rumah apalagi kalau hari cuti.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...