Tabung Masa Depan ...

Wednesday, May 14, 2014

Kisah Cuti2 ADIK & Tentang ALONG

Ingat tak N3 KA tentang Program IMMORTAL SONGS tu
Alkisahnya waktu cuti2 hari tu
Duk sibuklah layan cerita ni dengan My Sister2
Tau2 jelah  ADIK ni kan memang banyak mulut
Tak boleh lah nak tengok dengan tenang!
Ada2 aje yang nak dicakap dan diceritakan
So, one of my sister cakap lah kat dier macam ni ..
Mak Uda :  Boleh tak diam sekejap, orang tengah nak tengok TV ni!
ADIK :  Ala bukannya best sangat pun !
Mak Uda :  Eh...Tau tak orang cakap sebab mulut badan binasa tau !
ADIK :  Memang lah semua akan binasa.. yang tak binasa satu aje .. Allah !
........Lepas tu senyap sekejap bila kena sound
Sekejap je pun diamnyer, lepas tu mulalah Adik tanya macam2 lagi
ADIK :  Eee... Uda, apa kat telinga Uda ni ha..
Mak Uda :   Yang mana... Tahi lalat lah tu !
ADIK :  Apasal besar sangat ha Uda...!
Mak Uda : Entahlah ..( malas nak layan sebab tengah kusyuk mata ke TV )
ADIK :  Adik tahu, mesti lalat tu duduk berak lama2 kat situ, sebab tu tahi dier besar kan !
SEMUA : Ha Ha Ha

Semalam pulak cuti hari Wesak
So tak kemana2pun, cuma menjelang petang bawa ANGAH & ADIK
Jalan2 ambil angin ke Hutan Lipur Sungai Chongkak
 ALONG tak baliklah sebab cuti sehari je kan 
Lagipun baru je ALONG balik minggu lepas dan meraikan hari ibu bersama
Macam biasa dalam kereta macam2 lah Adik cerita
Lepas tu bila Angah bercerita, dier nak menyampuk aje
ANGAH : Ummi tau tak, kat sekolah kan ada sorang kawan ALONG dulu,
masa ALONG ada, bukan main femes lagi dier tapi lepas ALONG masuk
asrama ni, dier dah kureng popular,, dah down banyak hehehe!
KA :  Glamer giler lah kiranya ALONG tu yer !
ANGAH :  He He He memang banyak orang kenal lah ALONG tu...dier memang
ada apa tu...ala...
KA : Ada X factor .....he he he
Lepas tu ADIK mulalah menyampuk...
ADIK :  Ummi ingat tak masa ALONG datang sekolah agama Adik hari tu !
KA :  Bila ?
ADIK :  Ala, masa Adik tersilap bawak beg tulah.  Lepas tu ALONG datang hantar !
Masa tu kan ALONG cuti....
KA :  Kenapa pulak  ?
ADIK :  Kawan2 ADIK kata ALONG tu ensem Ummi !
EN HUBBY :  Rabun aper kawan ADIK tu !
ADIK :  Betul Ummi, sampai budak lelaki pun ada yang kata, 
ensemnya Abang awak, Suffiya !... Adik pun rasa nak ketawa , biar betul Zafli ni ...
Lelaki pun minat kat ALONG....
SEMUA : Ha Ha Ha

( Minggu anak2 exam & macam biasa setiap hari bila ada exam ni ADIK akan minta KA 
doakan dier & sememangnya tak pernah lupa mendoakan kejayaan anak2, 
ALONG, ANGAH & ADIK dunia & akhirat ! )

25 comments:

eima said...

Pandainye adik berckp sampai mak uda die mls lyn...haha

Nurzakiah Hanum said...

SINGGAH PAGI RABU

Nurzakiah Hanum said...

SINGGAH PAGI RABU

Kakcik Nur said...

Ragam anak-anak... :)

Khai♥Rin : anies said...

ada2 je la adik ni hehehehhe

Nafisa81 said...

Budak2 kalau potpetpotpet kita suka je nak layan...tapi kalau dapat collegues yang macam tu..alahai..penat

aTieYusof Family said...

haha..mmg hensem kot Along tu..
selamat menjalani exam buat anak2 semua..:)

Fiza Rahman said...

ADa jer kisah adik beradik ni...hehehe...

Good luck buat mereka.

Kakzakie said...

Meluangkan masa dgn anak-anak mesti ada aje ceritanya ye KA. Apa lagi adik ni ada aje yg nak buat auntie senyum:)

lieyalatif said...

adoi...bijak betul adik ni KA...lieya bace pun gelak same hahahaahah...

kemain tu along hensem...abis laa KA ramai bederet nak jadi menantu kang heheheeheh

Sylarius Yusof said...

Beauty lies in the eyes of the beholder. Hehe. Macam-macam hal bebudak ni bila bercerita.

ummiross said...

seronoknya layan keletah adik ye, meriah jadinya kalau ada adik kan.

Bin Muhammad said...

Adik2...sampai tak terkata mak uda dibuatnya. hehe.
Tapi itulah bestnya adik...kalau saya jiran sebelah KA, memang best saya layan adik ni.. :)

Kakizan Omar said...

Adik2.. heheheh :D

paridah said...

meriah suasana dgn adik ya....

aswadz said...

bab tahi lalat tu kelakar.

suri said...

amboi dia tak ajak kita eh hee...

klik nuff2x yeah

QasehnyaRania said...

adik adik
bikin gamat semua nya. hihi.

Pha Is said...

good luck untuk exam diorg...

Siti Fatimah said...

Hahaha....lalat verak kat telinga. Mang kelakarlah adik ni. Naiim ada rahi lalat kat bibir. Mulut becok. Adik ada tak?

RDZ Z said...

Singgah Pagi sambil klik Nestum for KA punya breakfast..

suri said...

salam khamis ka...nestum 2x eh

Mummydearie said...

Kalaulah ada Abang, Adik dan Adik Suffiya di rumah saya ni, BP saya naik mendadak rasanya. Tak leh tahan keletah memasing. Kelakar betullah!

Acik Erna said...

seronok adik..kawan2 puji along

hainom OKje said...

Seorang ibu mmg sentiasa doakan anak anak kan KA. .....

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...