Tabung Masa Depan ...

Thursday, May 15, 2014

Kreativiti BerDekorasi Menjadi Extreme Bird Houses !

Kalau dah minat tu, macam nilah hasilnyer
Sanggup berabis banyak manapun untuk buat benda2 macam ni !
Tapi menurut kata my kawan blogger BM
Orang yang suka bela burung2 ni
Memang seorang yang teliti & sangat2 penyayang orangnya..
Pengalaman KA sendiri.... macam betul je, macam betul je He He He
This super-sized birdhouse looks big enough to house several small children. (Caters)
This ornate birdhouses has a roof covered in seeds. (Caters)
Wacky: This Tim Burton-inspired creation was built in Denver, Colorado. (Caters)
The 'Fairytale birdhouse' in Afferden, Holland, has a child-like style to it. (Caters)
A spectacular 350lb birdhouse in Ontario, Canada. (Caters)
When one just won't do: The 'Trash Tree' in Copenhagen features nearly 80 birdhouses all attached to one wall. (Caters)
Yang ini pulak burung belaan terbaru En Hubby .. latest edition  !
BURUNG MERBAH TELINGA MERAH Katanyer
Dah berangan2 nak buat rumah burung jugak En Hubby KA ni
BUT KA tak minat ler !... Acaner hehehe

22 comments:

fasha said...

hehhe..bapak kite suka jugak bela burung..hewhewhew

Nurzakiah Hanum said...

cantiknya

Kakcik Nur said...

Cantiknya rumah2 tu... :)

maszmadi said...

dulu kat kampung ada la bela burung merpati banyak sangat, siap abah buat rumah besar untuk burung2 tu, sempatlah merasa makan daging burung.. sekarang dah xder dah... abah dah x larat nak jaga..

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Yg 3rd tu nmpk mcm tress house kt Disneyland la cantekkk😊

Ema Johari said...

rumah burung jer..kalah rumah manusia.

Mummydearie said...

Rasa cam nak buat deko-deko kat rumah manusia aje, KA. Rugikan buat untuk burung rumah cantik-cantik. Hehehe ...

paridah said...

buat rumah untuk burung walit ok juga kan..

Fiza Rahman said...

Untunglah burung dpt umah cantik macam nih ☺

Acik Erna said...

cantik2nya rumah burung tu KA.
arwah bapak acik dulu suka sangat bela burung

idzwa kamaruddin said...

ohsemmm cantik!!

Ismail N said...

Wah! kalau rumah mcm tu, tuan rumah cuma tinggal pasang sayap jer di bahu.. :D

Nurfaezah Abdullah said...

cantik birdhouses tu

fae tag akak :D

http://nurfaezahabdullah1712.blogspot.com/2014/05/liebster-award-dari-blogger_15.html

Pha Is said...

untung burung tu, dapat rumah cantik2.. hehe

Chic Na said...

kat rumah adik ada bela lovebird.. kiut sangat.. :)

klik2..

Kisah Si Dairy said...

cantik pulak tengok nie

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Semuanya cantik-cantik rumah ini.

n O e s u h a i m i said...

cantiknya...dah sah2 la peminat burung..

Kira Sakura said...

rumah burung tue lagi cantik dari rumah orang lah KA hihihihi

hainom OKje said...

Cantik cantik dan unik rumah burung tu...
Eh kata org ...org yg suka binatang ni penyayang tau KA

LydSunshine said...

mmg rajin derang ni. Yg rumah burung covers with seeds tu paling best. Konsep dia sama mcm rumah coklat dalam movie hansel and gretel.

Siti Fatimah said...

cantiknya...bertuah jadi burung

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...