Tabung Masa Depan ...

Tuesday, May 06, 2014

Resepi Cinta & Kasih Sayang !

Semalam baca N3 ni di blog BM , TQ Yer !
Teruja rasa membaca & suka cara BM mengupas cerita
Lagi2 bila berkisar tentang Cinta & kasih sayang 
Betapa agungnya cinta & kasih bukan sesama insan saja
Tapi cinta pada Rasullullah & Allah swt juga yang paling utama.....
Again, TQ Yer BM kerana memilih N3 KA !
 

Kerana kasih dan sayang jugaklah 
ANGAH buatkan lagi seloyang KEK BATIK untuk ADIK
Satu loyang yang dibuat ANGAH weekend lepas
Dah habis licin ADIK kerjakan semalam
Siap bawa ke sekolah, bagi2 kawan2 & cikgu2 rasa lagi 
ADIK :  ANGAH, kawan2 ADIK cakap, sedaplah ANGAH buat!
KA :  Free.. memang sedaplah ADIK hehehe..
ADIK :  Taklah, ADIK bagi Teacher rasa,  Teacher pun kata sedap tau , Teacher sampai
ambik lagi coklat2 lebih dalam tupperware tu, Sebab Teacher kata sedap sangat.
 Lepas tu Teacher tanya sapa yang buat .. ADIK cakap kakak sayalah !
KA :  Cukup ke ADIK bawak banyak tu .. kawan2 ADIK kan ramai !
ADIK :   Cukuplah, Ustazah pun ADIK bagi rasa, dier pun cakap sedap, 
pandai kakak awak buat !
KA :  Adik2,.. semua orang dier nak bagi rasa..
ADIK :  Tulah , ADIK nak suruh ANGAH buat lagi, esok ADIK nak bawak !
ANGAH : Eeeee......
Dalam merungut2 tu ANGAH buatkan juga satu loyang lagi untuk ADIK 
Dapatlah seloyang KEK BATIK ni
Dan dapatlah ADIK & KA juga bawa ke sekolah & pejabat pagi ni
Sambil potong2 dan masukkan dalam tupperware, sambil2 ADIK kata
ADIK :  Eee... kalau Teacher nak order macam mana ha !
KA:  Dah2. ADIk jangan nak pandai2, kena tanya ANGAH dulu..
ADIK : Ye lah, ye lah.. !
Apapun, Terima kasih ANGAH YER !
SELOYANG KEK BATIK TANDA CINTA & KASIH 
SEORANG KAKAK PADA SEORANG ADIK !
 

 ( AL-FATIHAH UTK ALLAHYARHAM DATUK AZIZ SATTAR YANG TELAH
PULANG KE RAHMAHTULLAH AWAL PAGI TADI ! )

15 comments:

BM said...

Ingatkan nak post sikit untuk saya...hehe (gurau je KA)
Terima kasih KA...saya bukannye bagus sgt pun membuat ulasan, main belasah jer..
Adik tetap adik...suka berkongsi dan memberi :)

Kira Sakura said...

nasib adik tak pepandai ambik oder lagi. kihkihkih

sonok jadi kawan2 adik. semua yg adik ada semua dia nak share. bagus adik. moga sampai dewasa kelak. amin

aTieYusof Family said...

wah! bagusnya KA, kena review ye...
suka dengan gelagat adik ni..:)

suri said...

arwah punya cerita sungguh mengusik jiwa dan sabubari..

ketuk nuff darlie dan inti ya ;)

hainom OKje said...

BM mmg pandai mengupas .....hanyut kita dibuatnyakan KA bila dia mengupas...hehe...
Senanglah KA dah ada Chef kat rumah...dah boleh goyang kaki jer...hehe

Mummydearie said...

Adik ni memang business mindedlah. Orang lain buat, dia tukang ambil order je. Nasib baik ada kakak seperti Angah. Walau dalam geram, tetap juga buatkan untuk Adik tersayang.

Kakzakie said...

Adik ni siapa tak tahu. Angah pun sampai mengalah buat lagi seloyang ye:)

Daddy Ziyyad said...

puas makan seloyang kek batik tu..:)

Maria Firdz said...

Mmg mantap ayat olahannya tersntuh di kalbu..

UmmuAidan-Arissa said...

wah pandainya angah buat kek batik..sold out lagi tuh..heheh..untung adik kan dpt kakak yg rajin..

ArELeEz said...

al fatihah utk bujang lapok yg t'akhir..

RDZ Z said...

Suka kek batik...

LydSunshine said...

kek batik mmg sedap. nyum.

QasehnyaRania said...

bagus adik ni
laju je ye kalau ada yg nak mngorder.adik ni blh ndik org tgh ni..
angah tlg buatkan adik tlg jualkan :)

Fiza Rahman said...

Tahniah kak. Sedap plak tgk kek batik tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...