Tabung Masa Depan ...

Thursday, May 08, 2014

SHAKE & TAKE Jer ANGAH !

Dek kerana menghargai segala jasa baik ANGAH
Yang tak sudah2 mencuba resepi itu & ini
Untuk memenuhi permintaan & kehendak perut Adik & Ummi
TERUTAMANYA & PALING BEST SEKALI

 Serius sedap sampai makan & menjilat2 jari !
Sampaikan ada yang suka dan siap kopipes lagi
Bukan sekali tapi dah dua kali mencuba resepi yang ANGAH kongsi
Betul tak AHKAK MUMMYDEARIE HEHEHE

Memang KA sangat hargai usaha ANGAH ni
Tak jemu & sampai buat berkali2 untuk melayan tekak
Ummi & Adik nyer ni
So , untuk ANGAH, KA pun hadiahkan lah yang ini
Bukan rasuah atau nak mengampu2 ANGAH untuk buat lagi
Tapi, sebagai tanda terima kasih & menghargai
Sebab sudi melayan tekak kami ni hehehe
Orang memberi takkan kita tak reti2 !
Seperti yang ANGAH duk sibuk2 suruh UMMI cari dan beli
TARA ..... SHAKE & TAKE NI !
 
Lepas ni boleh cuba jaya buat air minuman yang mabeles pulak yer ANGAH !  
Adik pulak nak tumpang sekaki
ANGAH satu, ADIK pun satu !
Belum dapat dicuba lagi, sebab ANGAH demam lah pulak dah 2 hari ni
Get Well Soon , ANGAH ! 
Nanti leh belajar buat menu2 tradisional pulak yer bak kata  AHKAK MUMMYDEARIE !

30 comments:

Maria Firdz said...

Terliur suda...

Kira Sakura said...

wahhh sonoknya mesti berbunga2 hati angah tue

Kakzakie said...

Ini baru betul-betul ummi shake leg Angah sebab itu ummi bagi angah shake & take - meant you have to promise to re-do again the black-pepper chicken. Remember that dear:)

lieyalatif said...

untungnye KA...anak dah pandai masak hah...rajin plak tu.... tapi mmg nampak menggiurkan ayam tuh....


wahh lepas ni selalu laa bersmoothie dah ade shake n take tuh...

idzwa kamaruddin said...

ohhh teruja nyer baca!

semoga angah cepat sembuh ya..

Nurzakiah Hanum said...

wah bestnya

Ain Noraini said...

rajin angah dan untung KA dapat anak yg rajin..

Mummydearie said...

Hahaha.. KA jangan nak ngengada ber ahkak, ahkak pulak...

Oklah, Angah...panggil Auntylah senang. Malu pulak wey kena panggil ah kak dek budak 15 tahun.

Memang sedap grilled chicken + black pepper sauce tu, KA. Serius sedap. Malam ni pun nak menghidang lagi katanya...

Lepas ni buat smoothie pulak nanti cakap Angah, saya kopipes lagi. Smoothie pun nak dikopipes, apalah Aunty seorang nih!

cahaya nur said...

aduhhh lapar jadinya tengok ayam tue ^-^

ietams said...

oh lazatnyaaa

LydSunshine said...

ingatkan apa benda la yg shake and take tu. rupanya benda ni. untung angah sbb dpt umi yg menykong minat dia dan memahami mcm KA.

Knor said...

agh demam apa lgi bikin la jus yogurt..shake'n take kan ada..

Tihara said...

bagus angah ni rajin masak
moga demamnya cepat sembuh

Acik Erna said...

Cepat baik ye angah.
acik pun sampai 2 kali beli shake n take tu KA.satu dirumah..satu acik letak diopis.

eita said...

mintak sikit...best lah..


Aisy Nasiha said...

Bestnya kalau macam ni. Anak yang rajin tolong maknya

Puan Kutu said...

umur baya angah dh pandai masak..sy dulu goreng ikan pun berkecai.hehe

mesti angah suka dpt benda ni..bley la hari2 bersmoothie

RDZ Z said...

Bestnya KA..melting tengok chicken grilled tu..

Kakizan Omar said...

Semoga cepat sembuh ANGAH.. :D boleh cuba resepi lagi..

Ema Johari said...

rajinnya angah masak.... kat rumah pun ada shake and take...guna utk mesin bawang cili..tak guna pun utk ais.

Teacher Basariah said...

best2

Kancil 8349 said...

terliur Kancil melihat gambar nie

aTieYusof Family said...

sedappnya.. lapar dah nengok grill tu:)

QasehnyaRania said...

KA.. beli dgn sape shake n take tu?
kongsi2 boleh..

ada msa blh cba.. tgk Md dh cba tu. hihi

ArELeEz said...

musti angah sker & makin b'semangat nk memasak / cuba resepi baru bile ummi kasik reward.

Qaseh Vee said...

seronok bila ada dlm family yg suka masak . blh order saja . haruslah dapat reward kan angah . semoga angah cepat sembuh .

UmmuAidan-Arissa said...

GWS yer angah..hmm untung ummi ngan adik dapat kakak/anak yg rajin layan tekak mrk..heheh

sal ya said...

Anak buah sy pun suka mencuba. Mcm2 dia masak kalau sy ada mst dia srh sy cuba. Sedap la. Bila ada minat insyaAllah menjadi je kan KA.

Angah... Get welk soon ek.

Fiza Rahman said...

Kecul ailio tgk ayam tu kak. Tgk pon dah tau sedap.

Bestlah angah. Dpt shake & take tu ☺

Siti Fatimah said...

Sedapnya ayam tu.pandai angah....shake abd rake.ngidam je ni nak beli.bila la kan...

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...