Tabung Masa Depan ...

Monday, May 19, 2014

Update Bahasa & Tulisan Korea Adik !

ADIK baru je habis exam sekolah dier
Jadi cuti2 hujung minggu semalam
Xdelah nak ulang kaji sangat
Bagi dier rehat sekejap sebab baru lepas ujian kan
Tapi, ADIK  gunakan masa2 senggang dier tu
Dengan kerja2 ni......
Menulis nama2 Anggota Kumpulan BTS & EXO ...
 KA :  Apalah ADIK ni, dah asyik nak ber Korea lah pulak
ADIK :  Apa salahnyer !
KA :  Lebih baik ADIK tajamkan Bahasa Inggeris ADIK tu dulu,
kalau dah ok dan bagus, baru ler belajar Bahasa Korea ni pulak !
ADIK : Ala, Adik tau lah !..
KA :  Kalau dah tau, baik ADIK tulis2 perkataan2 dalam Bahasa Inggeris,
lepas tu kalau tak tau , ADIK check dictionary !
ADIK :  Eeee... Ummi ni... Ummi tau tak, walaupun Teacher tak umum lagi markah
ujian English tu, tapi Teacher dah bagi tau dah ada 2 orang yang dapat 100 %...
KA :  Sah2, Bukan ADIK lah tu kan !
ADIK :  Eee...ADIK dengan Halimahtun lah yang dapat 100 %, Teacher bagi tau dah
Jumaat hari tu !....
KA :   Hrmm.. Baguslah macam tu, tahniah yer ADIK !  Bak sini Ummi letak yang 
ADIK tulis dalam tulisan Korea ni dalam Blog Ummi !
ADIK :  Ala , tak payahlah, yang ini bukan betul sangat, ADIK baru belajar2 lah Ummi !
( Sebab Adik tak kasi, jadinya, KA curi2 snap & letak kat blog hehehe, sorry ADIK ! )

( BUSY BEE LER LAGI ! )

24 comments:

idzwa kamaruddin said...

hehehe..bagus la adik ni!

Tihara said...

tahniah adik dapat result cemerlang
tak lama lagi KA kena speaking korea dengan adik :)

lieyalatif said...

ooo sekolah adik cepat dah exam yeak KA...bagus mcm tu...sekolah anak2 lieya baru nak exam nie...

amboi adik..kemain berkorea plak hah...mmg srkang ramai suke cite korea KA sbb hero hensem2 dan heroin cantik2...

Sylarius Yusof said...

Semangant betul adik study Bahasa Korea. Bagus, bagus. Mungkin, tak lama lagi dah bole cakap bahasa korea dengan fasih :-)

Budak Kampung said...

ummi yang eksited over dose ni

RDZ Z said...

Salam isnin KA..isi dua tabung pagi isnin di sini..

paridah said...

tahniah adik...wah belajar bahasa korea pula ya...mandarin xcuba..

Ira said...

Wah.. terror nya adik dpt 100%.
Blaja bahasa korea plak ye?
Blaja rajin2 tau.. :)

Kisah Si Dairy said...

wah..advanced betul adik

Kira Sakura said...

otak adik nie tajam!!!

Ema Johari said...

pandainya adik dapat markah penuh..tahniah...belajar sendirian ke bahasa korea ni..

Maria Firdz said...

Terer betul adik ni..

aTieYusof Family said...

wah... adik terer lah.. :)

suri said...

saya tak tahu bahasa korea eeee

hainom OKje said...

Suka tengok semangat adik yg rajin tu....bilalah TLBD nak menjangkit ni...

Dunia Sementara Acikidah said...

Rajin adik belajar bahasa korea... nanti ajak ummi pergi korea yerr.. :D

LydSunshine said...

KA, saya ada beli kamus bahasa korea. Nnt boleh beli kat adik, kot2 dia rajin nak kaji. Org kata kalau kita bagi dia buat apa yg dia suka, nnt dia akan cemerlang dlm bidang tu. Apa salahnya kan? Menguasai byk bahasa pon bagus.

Fiza Rahman said...

AMboi adik. Soh ummi sponsor blajar bahasa korea ☺

Ibu Lala said...

Wah terror la adik ni. Moga moga anak anak auntie pandai cam adik jugak.

ArELeEz said...

bahasa korea buleh jd 3rd language. sbb belajar bahasa lain ni mmg m'untungkn.

Siti Fatimah said...

kat office baru ni,ada adik tu dengar lagu korea je kojernya....

layan la sekali...

ayut said...

Hebatla adik...cik ayut ni xpnh pon bi dpt 100..hahaha.bhasa pelbagai bhasa tu mmg bgus..blh jd aset bila keje nnt :)

Mummydearie said...

Deme tiga beradik dah tahu dah. Memang masuk blog punya. Dapat izin ke tidak tak penting. Yang penting Ummi ada kuasa veto.

Tahniahlah Adik dah pandai tulisan Korea. Tahniah juga dapat 100% BI ya.

MaMa Rey said...

hehe Uminya curi2 snap yer...^^

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...