Tabung Masa Depan ...

Monday, September 29, 2014

Cerita & Aktiviti Adik Di Hujung Minggu !

Sabtu lepas KA kena serangan flue, Dengan fever & batuk2 lagi
Memang x larat nak telan apa pun lah, Nasib baik lah ANGAH ada
Bolehlah nak suruh masakkan Bubur Nasi Ayam yang sedap
Sambil menyambil dengan Sup Ayam, Memang sesuailah untuk orang sakit
Masalahnya ADIK yang makan berlebih2, sebab sedap sangat katanyer!
Lagipun kata ADIK dier dah penat tolong ... 
Tolong potong2 daun sup, tolong letak air, tolong kacau2 lagi , penat tau !
Apapun terima kasih ANGAH !, Nanti2 dier kongsi lah resepi bubur nasi terbaik dier tu ...

 

Ahad pulak dah berjanji sebenarnya dengan ADIK
Nak bawa dier pergi jalan2 ke TAMAN BOTANI PUTRAJAYA
Sambil makan berkelah2 beramai2, sambil kutip ilmu kan ADIK !
Walau badan tak sihat lagi, tapi sebab dah berjanjikan
Kebetulan nak kena ambil ALONG di asrama untuk Outing
So, sekali jalan ajelah kata En Hubby !
Siap boleh lepak tidur lagi ALONG kat sini...
ADIK ni kan memang minat bab kaji mengkaji2 ni
Habislah satu buku ditulis tentang pokok2 kat sini
Sebab baiklah  ada ANGAH, my sisters dan cousin2 dier 
Termasuklah my En Hubby yang rajin melayan sekali
Memang happy sungguh lah ADIK masa ni !


Satu lagi hobi ADIK, bagi yang dah biasa baca blog KA ialah melukis
Balik saja dari Taman Botani tu, mulalah capai kertas & pensel
Sampai buat 2 lakaran lagi tu ADIK
KA ingatkan kot2 dier lukis2 gambar2 pokok ke aper
Rupa2nya, dier buat design baju ler pulak
Satu design baju saja, satu lagi design baju siap dengan modelnyer sekali !

 ADIK siap tanya :  APA KOMEN UMMI !
 KA :   ADIK, ADIK dah tinggi macam pokok pulak yer model tu .. 
He He He
ADIK :  Model kan kena tinggi ! 

( Adik, Adik baru darjah dua minat nyer macam2 !)

So , KA nak tanya uols pulak, APER KOMEN UOLS ???? He He He

( Senang2 KA BW, Tq sudi membaca yer !)

21 comments:

Nurzakiah Hanum said...

happynya :)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Seronok jalan-jalan tempat macam ni. Boleh tengok macam-macam. Amboi,pandainya adik melukis.

Knor said...

adik ni bagus kepala sentiasa ligat berfikir..input2 semua nak di masukkan..good adik..

Rai Ourkizuna said...

memang nampak sedap bubur angah tu.. untung bila anak anak da besar boleh tolong memasak.. lepas ni boleh la KA ajar banyak lagi resepi.. hehehe..

sud@is said...

Jangankan orang demam orang x demam pun suka sangat 'moi' ni...

Ann Ishak said...

imaginasi adik memang bagus, bagi budak darjah 2 dah pandai reka baju :)

paridah said...

ADIK NI BANYAK MINATNYA N BERBAKAT JADI DISIGNER NI.

Nieyl said...

hihi~pandai...

Mummydearie said...

Jap! Ni nak tanya kat Adik - apa kena mengena lawatan ke taman botani dengan lakaran baju untuk model kurus tinggi ni, Dik? Aunty dah confused.

Okeylah, maybe ni wedding gown untuk garden weddinglah kan... Kalau Adik sempat warnakan gaun ni, barulah Aunty bagi komen :)

Sue-Rya Qistina said...

bagus adik ni..berbakat besar..boleh geng dgn anak sulung saya yg suka melukis dan mewarna jugak..

☆♥L@dy @yU♥☆ said...

Tmn botani tu memula buka dulu x de apa pun ekk now dh meriah...
Lawa lukisan tu😍

hajar said...

seronok bila tgk anak happy...

aTieYusof Family said...

Moga KA dah sembuh dr Flu ya.. musim skrg ni.. wahh! adik pandai nya melukis.. kreatif adik.. cantik lah dia lukis tu:)

eima said...

nak jd fesyen designer ke .... pandai melukis la adik ni

idzwa kamaruddin said...

adik ni bijak sgt :)

CikLily Putih said...

kemain lagi designnyer, kalah hatta dolmat dah ni

Ahlam Miera Amirul Shafie said...

comel jer.. leh jadi baju jgk 2... moga adik jadi pereka fesyen brjaya nanti.. hehehe

babYpose said...

nampak sedap bubur nasi tu, pandai adik design baju siap imagin dengan model, tahu pula model kena tinggi, cekap adik ni:)

hainom OKje said...

Senang ada anak dara yg rajin ye KA.....boleh order jer
Adik ni mmg rajin orangnya....kreatif pun yer jugak.....kalau digilap boleh jadi fesyen designer ni hihi

ArELeEz said...

komen: buleh masuk project runway nih! ;)

Fiza Rahman said...

Lapar plak tgk bubur tu.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...