Tabung Masa Depan ...

Monday, October 13, 2014

Lagi Cerita Sekolah Despicable Me & Lukisan Terbaru Adik !

Ingatkan dah habis lah cerita tentang sekolah tu 
Rupa2nyer tak habis lagi cerita tentang Sekolah ini
Petang Jumaat lepas sibuk lagi Adik duk cerita2 tentang sekolah ni lagi
Angah apa lagi, makin nak mengenakan Adik ajelah dier !

ADIK :   Kalaulah dapat masuk Sekolah Despicable Me ni Ummi ! Mesti best !
KA :  Adik ni, mana ada Sekolah Despicable Me...
ADIK :  Adalah ... kan Angah !
ANGAH :  Ada, ada...
ADIK :  Adalah kat Pahang Sekolah ni, color kuning lagi tau ...
ANGAH :  Sekolah ni special tau, cari kat google pun tak akan jumpa ..
ADIK : Ha, tengok tu special kan Sekolah ni ! Google pun tak jumpa Ummi !...
KA : Apa2lah Angah ni ! Adik tau ke apa Sekolah Despicable Me ni.
ADIK :  Tau ler, Sekolah untuk orang2 yang pandai.  Kat sini dier ajarlah
English,  Sains , Matematik tapi semua dalam bahasa Inggeris.  Ummi tak tau ker ?
Lepas tu dier ade ajar melukis... melukis kartoon2 ni, berlakon pun ade tau, tapi
semua dalam bahasa Inggeris.  Sebab tu kalau nak masuk, kena pandailah !
KA :  Dah kalau setakat ajar melukis, ajar berlakon buat ape nak masuk sekolah ni Adik !
ADIK : Kat sini dier ajar melukis, berlakon ni tapi yang special lagilah Ummi !
Nak masuk pun bukan senang, ujian dier susah tau ....
KA : Apa yang special nyer, tak ajar melukis pun Adik dah boleh lukis macam2!
ADIK :  Aaa..Kalau dah belajar kat sini, lagi Adik boleh lukis yang lain2 lagi !
Ummi ni banyak cakaplah... Nah, ni ha , lukisan masa Hari Raya Haji Adik ari tu,
Ummi letak lah dalam blog, nanti kawan2 Ummi tu komenlah macam2kan !
KA :  Apa ni Adik ?
ADIK :  Yang ini masjid, yang ini orang bergambar depan masjid ler ....
Selfie2..
KA : Macam2 lah Adik ni !

 

Doakan KEJAYAAN ANGAH SAMA YER !
( Agak kebusyan ada masa KA BW yer ! )

11 comments:

eMMe said...

penting tu subject english skrg ni... bagus la kalo adik nak belajar english, dia minat, kite as her parent kene support dia.. moga jadi anak yg bijak pandai...

Nurzakiah Hanum said...

sekarang semua english kan

paridah said...

sekolah tu di pahang ya...kak yg duk phg pun xtau...m n gdluck.banyk tahunya adik ni bagus tu..moga angah tenang hdp exam n gdluck.

aizamia3 said...

Moga anak-anak kita berjaya dan tenang dalam menghadapi peperiksaan akhir tahun. ;)

Mummydearie said...

Sekolah kuning apa ni, Dik? KA, cer cerita sikit sekolah Despicable Me ni kan kat US, camna google nak jumpa kat Pahang pulak! Adik ni, pening aunty nak jawab soalan peksa hari ni tau!

LydSunshine said...

dia siap bg bahan utk ummi dia update blog. hehe.

Gee Lion said...

muahaha.. semua ni angah dia punyer pasal. confirm trauma besau nanti bila tahu citer sebenar. tak cukup tanah agaknya angah lari kena kejar ngan adik.. :p

Belog Santai said...

Salam Selasa KA..Good luck untuk Angah..

Bin Muhammad said...

Tapi betul kata adik tu... sekarang ni orang selfie dimana2. Depan masjid...malah dalam masjid pun ada!

Mayang ABDUL RAZAK said...

AMIK UMI .... HAHAHA TU LA KA BYK CAKAP SANGAT...

aryan azra said...

wahh..ada sekolah despicable me ye..
kat pahang, kat mana tu adik?

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...