Tabung Masa Depan ...

Thursday, October 09, 2014

Sekolah DESPICABLE ME Idaman Adik !

Selasa lepas KA bercuti, Sebab nak hantar Along balik ke asrama petangnyer
Dah siap hantar Along, On the way balik, En Hubby nak singgah makan kat satu kedai ni
Sebab dier tak makan satu apapun lagi, KA dan Angah duduk minum aje sebab perut dah berisi
Cuma Adik macam biasalah even dah makan awal2 tadi, Tetap nak makan lagi ...hehehe
Sambil makan sambil borak2 lah dua beradik ni.....

ADIKAngah nanti2 nak masuk sekolah sama dengan Along jugak ke ?
ANGAH : Tengoklah nanti macam mana !
ADIK :  Kalau Angah minat oklah ....
ANGAH :  Tulah, Angah tak taulah nanti2 Angah boleh berjaya ke tidak !
ADIK Eee.. mana  boleh cakap macam tu, itu satu doa tu ..
ANGAH Yelah.. harap2 Angah berjaya lah nanti..
ANGAH Kalau Angah dah berjaya nanti, Angah nak bawak Ummi
pergi Mekah...
ADIK Eee.. Angah ni Ummi aje ker, Adik x bawak ?
  ANGAH : Eee.. mula2 Ummi lah, lepas tu kalau ada lebih, Angah bawaklah semua
ADIK :  Oooo....
KA :  Adik pulak nak masuk sekolah mana nanti ?
EN HUBBY :  Kan dah cakap, Adik nanti Form 1 dah kena masuk sekolah asrama,
Adik masuk MRSM lah yer !
ADIK Eee... tak minatlah, Adik nak masuk Sekolah Despicable Me !
EN HUBBY :  (Blur2...) Sekolah apa tu ?
ADIK :  Ala Despicable Me, Sekolah yang ada Minions tu ?
EN HUBBY :  Sekolah apa tu,... kat mana ?
ADIK :  Ada ler, Angah cakap Sekolah tu kat Pahang, ala kita balik kampung 
ada lalu lah Sekolah tu !
KA :  Mana satu Sekolah Despicable Me ni ??
ANGAH : ( Bagi isyarat suruh senyap ) Ummi ni diam2 ajelah !
ADIK :  Ada ler , Abah ingat senang ke nak masuk Sekolah ni, kena ambil periksa tau.
Kan Angah ! Ujian dier pun susah sebab Sekolah Antarabangsa tu...
ANGAH Yelah... Anak Brad Pit ngan Angelina Jolie pun ada masuk sini !
ADIK :  Siapa tu Angah ?
ANGAH :  Ala, pelakon Hollywood yang femes sangat tu lah !
ADIK Oooo... anak dier dapat tak masuk sekolah tu !
ANGAH Masuklah sebab mak bapak kaya, tapi tahan seminggu je...
ADIK :  Kenapa ? Susah yer pelajaran kat situ..
ANGAH :  Yelah ... ingat senang ke , orang pandai2 je boleh masuk tau ! (HeHeHe)
ADIK :  Aaa... tu lah pasal Adik nak masuk sekolah ni Abah !
Orang yang bijak aje yang boleh masuk.  Bukan senang tau Abah....
EN HUBBY : Mana satu Sekolah tu ??
KA :  Yelah tu, Adik ni percaya sangatlah cakap Angah !
ADIK :  Betullah.... betulkan Angah ! Tapi Adik kena usahalah betul2, nanti
dapatlah Adik masuk Sekolah Despicable Me ni.....
....Kalau Adik dah habis Sekolah kat sini, Adik boleh jadi
Kapten Tentera Laut tak ha ??

( Adik, Adik tetap bersemangat walau Angah main2 aje.  Sampai hari ni Adik tak tau,
 Sekolah Depicable Me hanya wujud dalam movie aje.  Tulusnya anak2 kecil, percaya
aje bulat2 apa yang diceritakan pada mereka ! Angah kata sampai masa nanti dier 
akan cerita yang sebenar pada Adik ! Apapun, Sekolah Despicable Me ni
dah jadi satu pembakar semangat buat Adik belajar dengan lebih kuat lagi !...)


He He He....

16 comments:

idzwa kamaruddin said...

hehehe...suci hati adik!

jangan belajar ckp minions pulak dik nnti aunty tak paham :D

Nurzakiah Hanum said...

cute la cartoon nie

ietams said...

eee geram dgn minion ni tau.. comel je..
warna kuningnya tuu.. solid...
comey & sweet je bile adik nak sekolah despicable tu..tapi ade gak kesiyan pade adik percaya kewujudan sekolah tu..
tapi takpe juga..
ade cita2 dia nak sekolah kan KA kan..

eima said...

ape pun tak pe janji lg semangat die nk pulun belajar

Siti Rohaida Yusof said...

amboi...demand ye adik..hehe

suri said...

tak apa saya doakan adik impian akan tercapai nanti heeee

suri said...

salam pertang sis

Ketuk nuFF promote contest SIME DARBY

Sue-Rya Qistina said...

anak2 saya pun suka kartun ni..hehehe

maszmadi muhamad said...

pandai angah psiko adik untuk blajar rajin2..... nanti bleh masuk sekolah yang hanya khayalan tu...

tapi yang penting adik akan berusaha ke arah kebaikkan kan KA.. tahniah buat mereka

Siti Aisya Ibrahim said...

kite ada buat giveaway souvenirs dari Paris, jemputlah join kalau belum join lagi yer.. salam perkenalan...

GIVEAWAY BY JINDRISSKA

nini said...

hehe....co el sungghh adik ni.....kalau adik baca entry ni baru dia tahu cerita sebenar

Ibu Lala said...

Katun ni mmg best. Sampai adik angan angan la nak masuk sklh ni ye.

Ira said...

Bersemangat adik. :)
Semoga berjaya dunia n akhirat.

aTieYusof Family said...

hihihi..semangay nya adik...:)

Khai♥Rin : anies said...

hamboiiiii kemain demand nyer ye ;-)

AnneRaini said...

hehehe lawaklah adik..kalo ada sekolah ni, anak sy pon nak masuk kak KA. hehe

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...