Tabung Masa Depan ...

Monday, December 15, 2014

Update Blog Kesuma Angsana Sekejap !

Aduhai, lamanyer tak jenguk blog ni
Macam tulah bila kebusyan melanda diri
Sibuk dengan urusan kerja yang bertimbun dan membukit atas meja ni
Walau ingatan pada teman2 maya tetap di hati
Cuma itulah, nak mencari masa yang sesuai memang susah sangat2 ni
Anak2 pun tengah bercuti sekolah dah sekarang ni
So Along, Angah & Adik back to macam dulu2lah la ni
Jadi teman gurau, teman ketawa, teman main dan teman gaduh sesekali
Macam tulah bila dah berkumpul sama2 3 beradik ni 
Tapi, Adiklah yang paling duk pet pot pet pot & banyak mulut sekali
Sampai yang lain2 jadi pening kepala cam nak kena darah tinggi
Apapun, sempat jugaklah bawak anak2 bercuti2
Tak kemanapun, cuma ke Gold Coast Morib 3 - 4 hari
( VIEW LAUT MORIB DARI APARTMENT PENGINAPAN KA & FAMILY )
 Makan tidur, makan tidur & mandi kolam itu jelah aktiviti waktu bercuti
Nak mandi laut, wei jangan cari pasal ler, memang tak sanggup mak ni !!!
Tak kisahlah janji anak2 puas hati
Dan satu yang terbaru lagi...
Adik paling suka bila dapat hadiah buku cerita, sampai 1 set  ada 12 buku lagi
Dari one of office mate KA yang baik hati
Paling seronoknyer, Adik bila dalam buku2 tu ada selit teka teki
Sibuklah dier suruh Along & Angah bagi jawapan lagi
Tapi, ingat lagi bila Angah nak bagi teka teki macam ni pulak  yang jadi !
ANGAH :  Angah pulak ada teka teki, Adik jawap yer 
ADIK : Janganlah susah2 sangat Angah !
ANGAH :  Yelah, yelah...... Ada dua buah bangunan ....
ADIK :  KLCC  ler tu kan !!
ANGAH :  Bukanlah...Dengarlah dulu ,  satu dipenuhi dengan pasir ...
ADIK :  Mana boleh macam tu, abis tenggelam lah bangunan tu nanti !
ANGAH :  Dengarlah dulu.... Satu lagi pulak dipenuhi dengan air ...
ADIK : Ehhh.. Mana boleh ada air bertakung Angah , nanti ada nyamuk aedes lah  !!
KA & EN HUBBY : HA HA HA
ANGAH :  Dengarlah dulu, takde kena mengena pun, macam mana nak bagi teka teki ni
Belum tanya soalan lagi ni...dah banyak cakap !
ADIK :  errrrr......

Oklah, takde apa yang menarik pun yang KA nak kongsi 
Cuma sama2 menghitung hari menanti datangnyer Januari
Along, tahun depan akan melangkah ke tahun 2 diploma dier nanti
Angah pulak, tengah memikirkan arah tuju selepas keputusan PT3 nanti
Adik jugaklah yang paling happy
Sebab dilantik jadi pengawas sekolah, even baru di tahun 3 tahun depan ni
Paling seronok dapat pakai baju biru tu , kata Adik .. hehehe
Nanti2 ada masa KA tulis2 lagi
Dan sekali lagi
TQ sangat2 masih sudi jenguk dan baca blog sendu KA ni yer ...
KA sangat menghargai !

33 comments:

Nurzakiah Hanum said...

syok kan mandi2

Kakcik Nur said...

Seronok dapat bawa keluarga pergi bercuti dan lari seketika dari kebiasaan sehari-hari...

Alahai Adikkkkk...ada sahaja akalnya ya. :)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Sekejap aje masa berlalu sekrang ni ka. KA. Dah nak masuk tahun baru pula. Semoga dimudahkan urusan akak dan keluarga.

Puan Awin said...

lama x singgah sini...semoga KA dan keluarga sihat selalu hendaknya....

Acik Erna said...

baca ni pun dah terasa kemeriahan KA dan anak2 bila berkumpul bersama

Kakzakie said...

Kerenah anak-anak yg buat kita happy kan KA.. Adik tu lagilah kalau tak ada dia mesti sunyi rumah dibuatnya.

eMMe said...

Salam KA, anak2 KA dah teruna n dara dah..senang ibu ayah... dah besar2 ni.. besar juga la cabarannye dgn hal anak2... ape2 pun..moga dipermudahkan urusan kite as a mum dlm membesarkan anak2 ye KA.. miss u lah KA..muahs~

SYANI said...

Tak pernah sampai lagi Gold Coast Morib tu.. Apa pun bila anak2 happy, kita pun happy gak kan..

LydSunshine said...

Cantik juga Gold Coast Morib ni KA. Wah adik, seronok la dpt hadiah buku.

Nur Inani said...

cantiknyaa view :)

Fiza Rahman said...

Bestnya dpt mandi manda.

Tahniah adik dpt jadi pengawas ☺

Mummydearie said...

Ish, Adik ni! Kesian kat Angah! Sure tertelan-telan air liur nak menghabiskan soalan teka-teki, asyik je kena interrupt! Asalnya nak tanya soalan nampak gaya macam give up je Angah dibuat si Adik ni ^_^

❤Kamsiah❤ said...

seronoknya anak2 bila dibawa bercuti mcm tu,kan...

iryanty ahamad said...

salam kenal KA

iryantyahamad.blogspot.com

Capt Pepatung said...

BlogFlying ke sini.. Menarik kisahnya..Mandi manda mmg best la..

suri said...

ada jugalag pusing sana sini kita tak der sejak budak cuti sekolah bosna sungguh duk rumah uh..

suri said...

terima kasih sb ke blog saya ahai..selamat bergembira bersama anak dan keluarga

LYAfrina said...

as salam KA
semoga baik2 aje ye..

xpelah..ke gold coast morib pon dh OK.. drp x kemana lgsung

hainom OKje said...

Kalau KA bizi okje ada macam rasa malas nak bw.....tp tulah kan tak bw maka tak delah org yg nak dtg blog kita hihi....
Memang rehat betul tu KA kalau sampai 4 hari 3 mlm

Eda Ejai said...

mane nyepi???

paridah said...

tahniah adik dpt jd pengawas...mesti comel dgn uniform baru...

Khai♥Rin : anies said...

TAHNIAH ADIK!

waahhhh bercuti rupanya...

Tihara said...

alhamdulillah, seronoknya kak bercuti ^_^

idzwa kamaruddin said...

Adik bijak sgt sampai kalah org nak ckp..hehehee...

Qaseh Vee said...

adik n kakak sama2 bijak ... pantai morib blh mandia tak KA

Mayang ABDUL RAZAK said...

alahamdulillah dapat juga bercuti dengan anak2

Najib Ariyan said...

ada potensi nak jadi peguam tu... peguam kan gitu, lom abis orang cakap dah potong... rasa macam nak baling ngan kerusi jer.. potong salah pulak tu...

dia memang bagus jadi peguam hehehe

aryan azra said...

seronok dapat bercuti dengan family kan,teringin juga nak bawa anak2 ke gold coast morib tu

Bin Muhammad said...

Walaupun baru update, tak nampak pun sawang diblog ni...hhehe.
Semoga KA sekeluarga bahagia dan ceria. Mesti menikmati percutian yg berkualiti ni! Best kan...

Kayu Manis said...

tahniah kt adik, bju birulh ye thun dpn..

yelh sesekali berehat pnjang.. mesti best sgt..

aswadz said...

sama la. sy pun bz gak. dah lama x update blog nih.

Puan Kutu said...

seronoknya ke gold coast..amboi suka adik dpt buku,siap ada teka teki pastu buat kelakar.hehe..

Bunda a.k.a KN said...

Bunda pernah pergi sekali berkelah kat Morib ni...lama dah. Tahniah adik.

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...