Tabung Masa Depan ...

Saturday, April 18, 2015

Allah Selamatkan Kamu, Adik !

Hari ini genap sudah usia Adik 9 Tahun
Kalau mahu bercerita tentang Adik pun
Banyak, terlalu banyak kisah & cerita
Dari sedih, gembira, tangis & tawa
Semua rasanya ada dalam 9 tahun ni
Jadi tak perlulah nak diulang berkali2
Kalau bercakap tentang ujian segala
Adiklah yang paling banyak diuji & diduga
Dalam 3 beradik & bersaudara ...
Kalau dulu suka sangat dengan color pink tu
Sekarang dah bertukar ke color biru,
Kalau dulu bertali pinggang biru dalam silat
Sekarang dah bertali pinggang coklat !
Cuma yang tetap maintain sampai sekarang
Cita2 nak jadi Kapten Tentera Laut dier tu
Walaupun, rasa macam baru semalam melahirkan Adik....
Rasanya tak perlulah diulang2 cerita
Kalau mahu tahu juga, bolehlah baca kat SINI AJELAH YER !
Cuma besar harapan dengan pertambahan usia 
Semakin mematangkan Adik
Mengerti tentang kehidupan dalam erti kata sebenar
Tak lupa doa2 terus moga Adik berjaya di dunia dan akhirat juga
Adik adalah adik, hanya satu tiada duanya, tiada galang ganti atau serupanyer
Rajuk , marah, sedih, gembira, kasih , sayang & tawanyer
Adalah sesuatu yang tak ternilai dengan kata2
Adik, yang tak boleh lepas dengan pensil & kertas
Ada2 saja yang nak dilakar & pantas dicatat....
Adik, Adik !

Sekali lagi ...
Terima kasih Adik Nur Suffiya Qamarina
&
Ucap syukur Alhamdullilah ke hadrat Allat swt
kerana menghadiahkan Adik utk menjadi sebahagian dari hidup kami sekeluarga
We love u so so so much Adik!
Ikhlas Dari Ummi, Abah , Along & Angah ....

( AUTO PUBLISH N3 )

18 comments:

Aisy Nasiha said...

Happy birthday Adik.. Moga sihat dan membesar dengan ceria.. lawanya nama dia.. kawan pangggil suffiya ke qamarina ni?

Ira said...

Happy birthday adik..
semoga cemerlang dunia & akhirat..
lama x baca kisah adik.
Rindu nk bw disini, tp sbb kekangan masa.. tpaksa baca tajuk je.. hihi..

adyna AB said...

Insyaallah , semoga adik sihat dan sentiasa bersemangat .. KA ibu yang hebat , salam sayang dr achik dina utk adik ...

paridah said...

happy birthday adik...semoga mnjadi anak soleh beriman yg disayangi n membnggakn keluarga..

❤Kamsiah❤ said...

umur adik sebaya dgn anak bongsu saya..

Nooriah Abdullah said...

semoga adik sihat2 dan di bawah rahmat ALLAH hendaknya yaaaa

aswadz said...

happy birthday adik...

Gee Lion said...

belum terlambat kan nak wish HB!! Happy bufday kepada Adik Nur Suffiya Qamarina. Harapan jadi sweet sokmo mcm namanya jugak! ^_^

Mummydearie said...

Happy belated 9th birtday, Adik! Dah besar dah ni. Dah boleh masuk meminang dah. Hahaha....

So, tahun ini Adik sambut birthday dengan Ummi dan Abah ajelah ya. Tapi takpa, nanti Angah dan Along balik, boleh potong kek sekali lagi. Minta Ummi beli kek lagi ya, tak pun suruh Angah je buat kek. Ada kakak macam chef ni haruslah dimanipulate bila dapat. Keh3x.

eima said...

happy birthday adik ..semoga menjadi anak yang berjaya dunia akhirat

aTieYusof Family said...

wah...Happy belated birthday buat adik..moga terus membesar dgn sihat, pjg umur & murah rezeki.. makin comel adik.. :)

idzwa kamaruddin said...

selamat hari lahir adik!

mama maman aka yana said...

Cepat masa berlalu.. tanpa sedar kita pun semakin matang.. anyway.. happy berday adik.. :P

Qaseh Vee said...

semoga adik menjadi anak yg cemerlang di dunia menuju akhirat ...

Sham said...

Salam kenal...singgah sini n terus folow...

Allah selamatkan kamu Adik...jadi anak yg solehah ek...

Kira Sakura said...

hepy besday adik!! moga jadi anak solehah yang berjaya dunia akhirat amin amin

Acik Erna said...

happy belated birthday adik

aryan azra said...

semoga adik terus diberi kesihatan yang baik, kejayaan dan kecemerlangan dunia & akhirat

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...