Tabung Masa Depan ...

Wednesday, April 15, 2015

WW : World Top 10 Most Beautiful & Rarest Flowers !

Hurmmm.... rasanyer Adik pasti suka yang No. 2 tu,  
Sebab sekarang dier minat giler pada color blue ni ....He He He !
Kalau di tanya sebab apa suka color blue , cepat aje dier jawab balik
" Kenapa color blue tu tak cantik ker Ummi !  Lagipun biru tu ada banyak tau,
ada biru langit, biru laut, biru tua,  biru muda bla,,, bla... bla,,,. bla......."
Adik, Adik....

10 -   Kadupul flower
 9 -  Campion or silene tomentosa
 8 - Ghost Orchid
 7 -  Chocolate Cosmos
 6 - Parrot's Beak
 5 - Youtan Poluo
 4 - Yellow & Purple Lady Slippers
 3 - Corpse Flower
 2 - Jade Vine
 1 - Middlemist Red

15 comments:

Shaiful Zaidi said...

Subhanallah....beautiful flowers.

eima said...

5 - Youtan Poluo

ni yg menarik bg ai kak ,..... unik sgt ..bunga tumbuh di daun

Farah Waheda Wahid said...

subhanallah, cantiknya bunga-bunga ni semua....

Mummydearie said...

Saya suka No.1 dan No. 4 lah walaupun bukan itu warna kegemaran saya!

Khai♥Rin : anies said...

cantik2 belaka...! sy suka semua

nohas said...

jade vine..cantik kalernya..baby blue..

Kakzakie said...

Kakak kalau tengok bunga KA memang dua tiga kalilah klik. Cantik sangat dan tak pernah pun jumpa semua tu..

Mar Mansor said...

banyak jenis bunga yang saya tak pernah tengok rupanya

idzwa kamaruddin said...

cantik nyer..

paridah said...

SUBHANALLAH CANTIKNYA BUNGA2 NI..XPERNAH TENGOK LAGI NI...

Ann Ishak said...

4 - Yellow & Purple Lady Slippers tu macam cute pulak :p

aTieYusof Family said...

Salam KA... wah rindu nak kesini..harap sihat semuanya..
cantik2 bunga.. segar mata memandang:)

❤Kamsiah❤ said...

saya suka Youtan Poluo tu..sangat unik..

Qaseh Vee said...

saya kan klu dok perhati bunga ni , blh habis masa berjam2 ...

aryan azra said...

cantik

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...