Tabung Masa Depan ...

Friday, May 15, 2015

Coret Diari Jumaat Kesuma Angsana

Salam Petang Jumaat. Lama rasanya tak menaip N3 cerita diri dan keluarga sendiri.  Almaklum ler kebusyan melanda diri. Jadi saja berkongsi2 cerita yang sedikit basi hari ini ! Tapi bukan ler  cerita keluarga 69 yer... He He He

ALONG....
Hrmm.. di Tahun Kedua ni Along sememangnya dah semakin biasa berdikari dan berjauhan dari family.  Masih sibuk dengan sukan specially Rugby.  Minat giler2 sampai patah2 gigi !.  Dah mula suka join aktiviti2 seni jugak, likes singing2 ni.  Cuma kata Along, It's just for fun only ler Ummi. ! Tahun ni, Along pun makin rajin jadi tok bilal dan jadi imam sesekali. Yer lah dah jadi Senior tahun ini.   Tapi yang paling penting study tetap kena study. Tahniah Along untuk ANUGERAH KETUA JABATAN bagi Penilaian akhir tahun 1 dengan pointer terbaik yang diterima baru2 ini. Ummi dan seluruh family sangat berbangga dan mendoakan kecemerlangan dan kejayaan berterusan untuk Along nanti ! Nakal2 tu standardlah anak lelaki, tapi study kena maintain hokeyh !
ANGAH ....
Sejak duduk di asrama ni, BLOG PV dah makin bersawang ler jadi.  Angah pulak sibuk join pasukan netball dan terpilih jadi wakil pergi tournament sana sini.  Sesuatu yang Angah tak pernah buat di sekolah dier sebelum ini.  Di sekolah lama kata Angah, peluang tu tak ade. Cuma untuk orang2 tertentu saja. Tapi di sini lain. Diadakan pemilihan dan bila ada pencarian bakat Angah turut serta, guru yang terbabit nampak bakat Angah dan Angah terpilihlah.  So, gigih dan tabahlah Angah sertai perlawanan sana sini walau kurang menang dan banyak kalah tapi kata Angah puas hati lah!.  He He He.  Dan banyak benda baru yang Angah belajar di tempat baru ini.  Paling tak menahan sibuk suruh bawak makanan dari rumah bila datang menjenguk Angah di asrama.  Rindulah tu, padahal dier tak tau, kita yang kat rumah lagi rindu nak makan masakan western Angah yang selalu mabeles giler tu, bak kata Adik !

ADIK ....
Tak yah ceritalah... Sibuk dengan cerita stress dan cerita nak fokus dier.  Adik stress ler. Jadi budak pandai pun stress yer Ummi !.  KA jawab balik, Kalau jadi budak tak pandai lagi stress ler Adik ! . Adik jawab balik.  Sebab tu Adik kena lebih fokus... tapi lagi stress, stress !. He He He
Dalam stress2 dier tu, happy sungguh ler Adik sebab dapat hadiah handphone baru lagi.  (My brother) Ucu yang sibuk belikan dan bagi.  Bila ditanya hadiah ni untuk apa.  Cepat je Adik jawab.  Ini sempena Adik periksa kat sekolah dapat No. 1. !.  Hrmmm....Sebenarnya Adik dapat hadiah handphone baru tu, bukan saje sebab nak bakar semangat Adik untuk terus berjaya dan dapat result periksa yang bagus tapi juga sebab Adik banyak bantu pakcik dier tu di rumah waktu beliau bercuti sakit hampir 2 bulan selepas selamat dioperasi.  Adiklah yang paling rajin tolong ambilkan itu dan ini. Rajin temankan pakcik dier buat dressing saban hari di klinik. Macam tu lah Adik.  Kepoh sangat2 tapi prihatin !. Nilah lebih kurang rupa Handphone baru Adik tu siap dengan baju hijau dier sekali tu....Oklah untuk budak tahun 3 macam Adik.....

( Dari google )



KA ...
Dugaan bulan ini.  Hampir seminggu MC dek kerana kena serangan gastrik yang teruk.  Tapi, like always, redha ajelah.  Moga2 sakit yang didatangkan bisa menghapus dosa2 yang kita lakukan tanpa sedar kan. Walau sakit kali ini antara yang paling teruk KA pernah kena. Sempat jugaklah gader2 satu family waktu hari ibu minggu lepas, even dalam sakit2 teruk yang masih bersisa.   Anyway. thanks to EN HUBBY yang sibuk bikin jeruk mangga asam boi pedas bercili my feveret sebagai ubat gastrik KA.  He He He.. Bikin sampai dua botol lagi. Tahan air liur jelah tengok bila bukak peti. Tunggu sikit hari lagi, KA nak bedal ler ni ! Ada masa KA kongsi2 resepi En Hubby tu yer, ala sonang sangat2 nak buek kato orang nogori tu, semudah A, B, C !

TENTANG BLOG .....
Aduhai susah nak cakap. Terima kasih lah pada yang sudi menjenguk.  KA tengah merajuk dengan NUFFNANG sebenarnya.  Sebab dier potong my claim kali ni.... Hu Hu Hu. Kejam sungguh ler EN NUFFNANG......!  Sekarang ni ada masa sikit, cepat2 wat N3.  Tapi nak melawat kawan2 tu aduhai memang x dan sangat.  Tapi KA sangat hargai kawan2 yang tetap sudi datang menjengah ke sini. Sayang uols ketat2 !  Sesungguhnya, dalam hidup ini,  kita takkan dapat semua yang kita mahukan. Mungkin Allah swt bagi rezeki sedikit di sini.  Dan turunkan juga dugaan di sana.  Begitulah namanya kehidupan, sentiasa kena balance.  Yang penting doa jangan putus.  Allah swt maha mendengar dan maha mengasihani kan.  Akhir kalam,  ingatan KA pada kawan2 blog tetap ada, In Sha Allah, ada kesempatan, kita bercerita lagi seperti biasa !....

SALAM KASIH SAYANG ..................
KA 

11 comments:

Nurzakiah Hanum said...

sedapnya yg last tue

Khai♥Rin : anies said...

wahhh tahniah!!

Ahlam Miera Shafie said...

telan air liur sy sis... hehehe sis ckp dkt adik jadi org besar lg stress... hahaha moga sis n family dilindungi Allah n cepat2 sembuh...

eima said...

sedapnye jeruk tu ,.... mak aihhh

Gee Lion said...

memang sengaja nak buat jeruk mangga di kala KA terkena gastrik kah? sabau ajerlah, kalau saya dah takde sabau dah. ngap aje. huhu

xpe KA, take your time okay? ^_^

Puan Kutu said...

Alahamdulillah along angah adik tiga2 pun aktif dan cemerlang dalam pelajaran..sukalah adk dpt HP baru..

mak aii kata gastrik KA boleh ka makan smp dua balang.hehe

Sham said...

Moga anak2 sy yg bertiga ni pn dpt secemerlang n seaktif anak2 KA...

SalbiahM said...

wah..aktif betul anak-anak KA.semoga mereka terus maju jaya.

aTieYusof Family said...

Tahniah buat semua anak2 KA ;)

Mayang ABDUL RAZAK said...

memacam ragam anak2 yer KA

aryan azra said...

moga anak2 semua terus maju jaya...

mangga asam boi bercili tu...sedapnya lah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...