Tabung Masa Depan ...

Thursday, October 29, 2015

Kisah Adik & Kertas Tak Dapat Dipisahkan !

Kalau dah biasa baca blog KA mesti taulah apa minat Adik ni
Walaupun cita2 dier menggunung tinggi nak jadi Kapten Navy
Tapi Adik cukup minat tang bab2 kerja seni
Lagi2 kalau bab melukis2, mewarna dan buat kerja2 tangan yang kreatif ni
Dalam pada tu, minat dier pada bidang penulisan cerpen kanak2
Masih lagi kekal dan terus dan kekal bertapak
Lagi2 bila menulis ayat dalam kerja2 sekolah walau terkadang mcm lawak
Sebab apa yang ditulis sweet dan buat KA rasa nak tergelak !
Berbalik pada seni kreatif minat Adik ni
Walau masih dalam minggu peperiksaan lagi
Sempat juga curi2 masa buat kerja tangan itu dan ini
Bab kata Adik : Dari kertas ni, kita boleh buat macam2 benda Ummi !
Contoh macam yang Adik buat kat bawah ni

Yang ini Adik kata .
" Bunga dari kertas ni Ummi , dan kita gluekan pada pinggan plastik.
boleh jadi hiasan, tapi kena tambah2 lagi lah untuk bagi cantik
Warnakan sikit lagi ker,  mesti lagi cantik !"

Yang ini kata Adik kata
"Ambil kertas warna dan buat bentuk macam ni, boleh jadi hiasan
Contohnyer, kalau nak buat kad harijadi ke
Ummi boleh tampal hiasan kad depan kad macam ni ... ha.. cantik kan Ummi  !"


Oleh sebab Adik dan Kertas tak dapat dipisahkan
Angah bagi kertas2 hadiah ni pada Adik untuk digunapakai
Dalam fikiran Adik banyak benda yang Adik nak projekkan
Dengan kertas2 hadiah pemberian Angah ni
Tapi tunggu habis Adik exam nanti !
Apapun tqsm pada Angah yang mengerti minat Adik !....

Sebenarnya Adikpun tengah ada projek besar yang tertangguh sekarang ni
Tengah ambik order lukis gambar2 bunga
Katanyer kawan2 order minta dier lukiskan
KA pun suka hasil kerja Adik, tapi x siap lagi..
Tapi bila KA kata berapa Adik nak charge kawan2 dier
Cepat je Adik jawab " Ala Free je Ummi , kawan2 Adik kan!"
Macam tulah Adik...kalau bab kawan2 tak pernah berkira
Nanti bila projek Adik tu dah siap, KA kongsikan kan di blog yer
Hasil kerja dier tu......!
But kena tunggu Adik dah habis exam akhir tahun  minggu ni
Ujian terakhir di tahun 3 buat Adik tahun ini.... Moga Adik berjaya !

( Maaf sangat2 sebab x sempat nak terjah,  InsyaAllah ade kesempatan KA singgah,
Sayang uosl ketat2 )

16 comments:

Nurzakiah Hanum said...

kreatif

Kakcik Nur said...

Adik memang berbakat dan berseni orangnya...

Eye_nee said...

Kreatif adik ni....gud job adik...nk tgk nnt hasil kerja dia nak bg kat kwn2 tu...

idzwa kamaruddin said...

wahh tgn berseni!

Fida Z Ein said...

Bagus aktiviti dan hobi ini...memang kraetif lah adik ni....

Acik Erna said...

Memang cantik hasil kerja tangan adik

Kakzakie said...

Adik ni kreatif sangat KA
Sampai kawan-kawan pun tahu dan tempah lagi

ps: Khas buat adik
Tak salah kalau adik nak letak harga sebab adik boleh menjana pendapatan. Boleh beli hadiah buat umi, abah atau abang dan kakak. Paling tak boleh buat beli balik kertas yg adik suka.

Rizziela said...

pandainya dia

nini said...

Kreatif lah adik ni....lawa bunga

paridah said...

JIWA ADIK PENUH SENI NI PANDAI MELUKIS PANDAI MENULIS N MINAT KRAFTANGAN YG KREATIF...

Mummydearie said...

Lama betul rasanya tak mendengar cerita tentang adik ni. Rindu pulak bila KA dah mula bercerita!

Adik ni memang kreatiflah. Ikut siapa agaknya? KA ke suami ni? Cantik-cantik hasil tangan Adik. Kalau dah namanya free, macam Aunty pun nak minta hasil kerjatangan free dari Adiklah ^_^ Aunty ni kalau nak tau, keras tangan. Kalau suruh buat kraftangan ke apa memang kejung jerk jari jemari tau!

aizamia3 said...

Mesti kawan-kawan adik tak sabar nak tengok hasilnya.. ;)

che mid said...

Rajin dan minat maka hasilnya menakjubkan..kipidap adikkkk!

Cikna said...

Exam dh hbiskn, so adik blhla mula b'kreatif... Ade lebih nak jgk yg free tu,huhuu....;-)

Khai♥Rin : anies said...

tangan berseni ni!!!

aryan azra said...

kreatif adik ni..hai boleh lukiskan bunga jugalah buat acik nanti ya, boleh acik simpan buat kenangan..

Bagitahu adik ye..acik nak juga lukisan satu

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...