Tabung Masa Depan ...

Thursday, October 08, 2015

Ujian Dan Dugaan Itu Hadiah Dari Allah

NUKILAN BUAT ALONG....

Bila Allah swt menduga kita
Bukan kerana Allah tak cinta
Tapi kerana Allah menunjukkan kasih sayang-Nya
Agar kita semakin dekat pada-Nya
Allah swt rindu mendengar rintih dan doa kita
Sesungguhnya bila Allah swt memilih kita
Dan Allah swt menurunkan ujian buat kita
Bermakna Allah sayang dan ingat pada kita
Dan mahu kita juga cinta dan ingat pada-Nya sentiasa
Jadi bertabah dan sentiasa reda
Sehebat manapun dugaan yang tertimpa pada kita
Seberat mana musibah yang menyapa
Kita sebenarnya mampu menghadapinya
Walau terkadang pedih menahan linangan air mata
Yakinlah Allah swt ada bersama kita 
Allah swt sentiasa ada !
Allah swt tidak mendatangkan kesusahan dan menduga
Apa yang tidak mampu dipikul oleh hamba-Nya!
Dan sebalik semua dugaan 
Pasti ada cahaya bahagia 
Dan ada sebab kenapa Allah swt memilih kita !
( Waktu keluar hospital tempoh hari )
( Bertabahlah Along bila kena jalani exam dalam keadaan begini
Doa Ummi sentiasa mengiringi )

23 comments:

Siti Rohaida Yusof said...

moga cepat baik ye along

ietams said...

moga dimudahkan dan cepat baik ye untuk along KA!

CAHAYA HIDUPKU (Nur Hayati) said...

Semoga Along cepat sembuh..

Ada hikmah disebalik ujian ni kan KA..

Ira said...

Semoga cepat sembuh along dan semoga tabah hadapi dugaan ini..
Smga dipermudahkan segala urusan..
Semoga KA juga tabah hadapi dugaan ini..

idzwa kamaruddin said...

Allah...

Semoga along diberi kesembuhan dengan segera.

Eye_nee said...

Inilah cerita dlm kehidupan kita sebelum ajal menjemput...diduga..terduga dan tidak menduga..itu rencah mewarnakan kehidupan kita didunia...semoga Along tabah..buat kamu sahabat...Ujian Allah ini kepada kamu buatkan kamu jd lebih tabah dan cekal...keep strong...

Kayu Manis said...

as salam KA lamanya knor tak singgah sini..ker knor yg tertinggal bas...
tak tahu kisah dr mula in shaa Allah ada masa knor baca n32 lps...
semoga semua berada dlm baik2 saja bertabahlah along...

Kakzakie said...

Bertemu setelah sekian lama kakak tak terjumpa N3 dari KA
Sebaik bertemu melihat along sedang diuji
Moga along kuat dan tabah
Doa dari auntie cepat sembuh hendaknya.

ohpanduan panduan said...

Semoga Along cepat sembuh. Nanti jawap exam baik-baik.

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Assalamualaikum akak,
harap sihat sentiasa.
Semoga cepat sembuh Along. Harap semuanya ok nanti.

Jobdirumah Buat Duit said...

kasihan kat Along. Semoga bertambah sihat yea. Jaga diri baik-baik. Sabar dengan ujian Allah. Allah suka.

paridah said...

assalam KA ..rindu dgnmu...sian along. moga cpt sembuh n tabah hadapi ujian-Nya.

Amanda Suria said...

Salam KA..lama x singgah sini...harap semuanya kembali ok buat along...get well soon...

LydSunshine said...

Ujian KA daripada dulu lagi. Dan KA pula saya tgk sgt penyabar. Nak tau, selama ni saya ingatkan Along tu perempuan.Huhuh... RUpa-rupanya lelaki.

Puan ImanFarizul said...

ngpe ngn along KA?

suka suka said...

Assalam KA.. semoga Along segera pulih... mcm2 dugaan kan..

aTieYusof Family said...

Moga Along cepat sembuh KA.. banyakkan doa & sabar ya..

Fiza Rahman said...

Kenapa dengan along kak? Smoga along cepat sembuh.

Mummydearie said...

Salam KA,

Lama tak dengar berita dari KA. Saya pun sibuk aje memanjang, jeling dari sidebar ajelah nampaknya.

Moga Along cepat sembuh. Banyak-banyak bersabar ya KA dengan segala dugaan yang datang. Ada hikmat setiap yang berlaku cumanya sebagai manusia kadangkala kita tewas bila diuji.

hainom OKje said...

Assalam KA.... apa khabar? Lama OKje tak datang sini. Alahai siannya Along....Bersabar ajelah ye Along.

Moga kata kata KA tu buat Along kuat.

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website ini www.kumpulbagi.com untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Wanyob said...

Semoga cepat sembuh dan good luck dalam exam .

aryan azra said...

moga along tabah menghadpi ujian Allah

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...