Tabung Masa Depan ...

Friday, April 29, 2016

BELA 1 BAHAYA, KUMPUL BANYAK ADA JUGA FAEDAHNYA !

SHARE SESUATU YANG KA TERIMA DARI FB RECENTLY ....
Anees Bob with Mhaaj Muega and 23 others.
She Slept With Her Snake And Then The Vet Told Her Something Shocking
This is a true story about a woman who had a pet snake, python, which she loved so much. The snake was 4 meters long and looked healthy. However, one day her unusual pet just stopped eating.
This lack of appetite in the snake continued over a few weeks. The desperate woman tried everything she could and offered anything that a snake would like to strangle and eat. Nothing worked, and finally the woman took her loving pet to the veterinarian as a last resort.
The vet listened to the woman carefully and asked, “Does your snake sleep with you at night, wrap around you closely and spread out throughout its length?”
The woman was surprised and with a lot of hope she said, “Yes! Yes! It does it every day and it makes me so sad because I see something asking of me, and I cannot help it feel better.”
Then, the vet said something shocking and most unexpected. “Madam, your pet is not sick; it is just preparing to eat you.” Yes, the python wasn’t sick but it has been preparing to eat her instead!
“Every time, it is creeping and “hugging” you, wrapping around your body, it is checking size to weigh how a great meal you are and how it must be prepared before the attack. And yes, it does not eat, in order to have enough space to digest you more easily,” the vet said.
This story comes with a moral – Even people close to you, whom you are very affectionate with, can, have mean intentions. You need to identify the snake around you and their true intent. Hugs and kisses are not always honest.
Don’t fear the enemy that attacks you, but the fake friend that hugs you.
ADA MAKNA YANG TERSIRAT KAN ! 
Dan2 je sekarang ni sana sini kisah ular kan... Serammmmm KA !
Kalau KA bab2 ular2 ni, sebesar lidi penyapu pun dah sebatu KA lari. Bak kata Adik, lebih baik lah bela kucing ke, kan kucing ni binatang kesayangan Nabi ataupun buatlah kerja-kerja atau hobi-hobi lain yang mendatangkan faedah.  Kan ke lebih baik !
Macam hobi Adik yang satu ni. Bela rantai kunci... opps bukan bela tapi kumpul Key Chain.    Yang ini sebahagian koleksi Adik . Sebahagian lagi masih dalam kotak.  KA nak ucapkan berbanyak terima kasih pada adik beradik KA, sanak saudara, juga kawan2 yang cukup memahami minat Adik ni.  Setiap kali balik dari mana2 tempat ada aje kiriman Key Chain buat Adik dari saudara mara dan teman sepejabat.  Ha.paling best kata Adik,.. Ada juga teman2 blogger Ummi yang sudi kirimkan Key Chain buat Adik sebagai tanda hati.  Terima kasih banyak2 atas tanda ingatan tu.  Sampai buat boleh collection lagi kata Adik !!...
Terima kasih daun keladi & kalau sudi bagilah lagi ! He3

Wassalam...
SALAM SAYANG
KESUMA ANGSANA

22 comments:

Kakzakie Purvit said...

So scary. Without knowing the pet she loves had an intention to make her as special meal. Goodness - unexpected!

Exactly as a human don't easily 100% believe to your loves one.

Nurzakiah Hanum said...

wow banyaknya

Ira said...

Takutnya..
Tersirat maksudnya kan..
apa2 pun kita kene hati2..
Bnyknye koleksi adik.. :)

Pokok Manggis Depan Rumah said...

Bahaya betul. Bagus adik kumpul rantai kunci ni. Semuanya cantik-cantik.

aryan azra said...

menakutkan baca cerita tu, penuh dengan maksud yang tersirat.

betul tu KA saya pun takut dengan ular ni, tak kiralah kecik ke besar, nak pulak sekarang banyak sangat cerita apsal ular ni, moga dijauhkanlah.

banyak tu koleksi adik

Mummydearie said...

Oh, my! Scarynya this story.

Tapi pada saya pun macam tu juga KA. Buat apa menyusahkan diri membela haiwan berbahaya macam ni. Baik macamana pun, memang itu sifat semulajadinya. Kalau ya pun nak bela haiwan, carilah yang jinak-jinak sikit, yang tak mampu nak makan tuannya!

Ni nak tahu, bila Adik nak take over blog ni, KA? Nak juga tau nanti Adik membebel cara mana pulak ^_^

Puan Kutu said...

Betul scary.huhu..sy pun fobia dengan ular..bela katak ok lg.hahaha

Sekarang ni musim ular..asik kisah budak kena patuk ular je kan..isk seriau la nk cerita lebih2..memang tak suka ular.huhu

babYpose said...

La rupanya tengah prepare nak makan tuan, siap tak makan hat lain. Dah banyak tu koleksi adik, bagus ada hobi ni..

Norhayati Mohd Isa said...

Banyak dah koleksi key chain adik tu..
Cantik2 pulak tu KA..

Kayu Manis said...

Mmg scary le dgn ulau2 ni..,dua tiga mnjak ni byk pulak ulauuu.,,

Oh rajin adik kumpul bnda2 gitu,.,ye

idzwa kamaruddin said...

seram nyer cerita!! huhuuuu...meremang bulu roma tang binatang menjalar nie T__T

adikk..banyak nyer koleksi adik!

paridah said...

TAKUT SUNGGUH DGN ULAR NI KA...MEREMANG ROMA TENGOK GAMBAR JE...WAH ADIK DH ADA HOBI ISTIMEWA YA BAGUS TU.

eita said...

memang menakutkan...seriau...


waaa..banak nyer koleksi adik

Acik Erna said...

banyaknya koleksi adik..
betul kata adik tu lebih baik bela kucing

orked violet @ SYA said...

KA...!!! yang kisah snakes tu serious kite nak letak kat blog jugak one day.

deep betol! hahahaha

Iman Lukman NulHakim said...

Ini membutuhkan nyali yang luar biasa ya mbak, kalo tidak ada nyali ya lambaikan ke kamera .. betul tidak mbak :D

aswadz said...

boleh tahan scary citer ular tu. mesti taubat tak beli ular dah perempuan tu.

Kira Sakura said...

seram jugak hobi bela ular tu KA. baik la tak bela pape nguuuuu. kalau auntie suka kumpul FM adik. syok bila dapat dari kawan2 yg travel ke mana2 nya hihihihi

wahida said...

wah banyaknya koleksi...saya pun ada koleksi keychain dua kotak kasut dan FM pun dua kotak kasut...sayang nak letak peti ais, asyik la kena tanggal dek budak2 kat rumah tu..hahaha...duk diam2 je dlm kotak kasut tu...senang hati...haha...

Bunda_nora said...

Bunda memang seram dengan ular ni... usahkan beradap cara live dengan ular, tengok gambar pun dah meremang bulu tengkok..

Fiza Rahman said...

As salam sis KA. Lama tak singgah sini.

Scary nengok ular tu.

Dewi Aja said...

Perkenalkan, saya dari tim kumpulbagi. Saya ingin tau, apakah kiranya anda berencana untuk mengoleksi files menggunakan hosting yang baru?
Jika ya, silahkan kunjungi website kami www.kumpulbagi.com atau www.facebook.com/kumpulbagi/ untuk info selengkapnya.

Di sana anda bisa dengan bebas share dan mendowload foto-foto keluarga dan trip, music, video, filem dll dalam jumlah dan waktu yang tidak terbatas, setelah registrasi terlebih dahulu. Gratis :)

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...