Tabung Masa Depan ...

Wednesday, November 16, 2016

Adik Kecewa Dengan SuperMoon

Kerana kisah SuperMoon lah
KA dah kena marah2
Dengan siapa lagi, kalau bukan dengan Adiklah
Sebabnya, sehabis Maghrib Adik dah menunggu depan rumah
Siap ajak2 KA dan bertemankan juga Encik Abah
Tunggu punya tunggu sampai ler  ke sudah
Tak keluar apapun kat langit tinggi itu dah
Bila Adik masuk semula dalam rumah
Sambil mulut mengomel2 kecil dan sedikit marah
Apa citer SuperMoon ni, betul ke propa hah !
Kata Adik sambil lompat atas katil dan capai selimut merah
Bila KA tanya kenapa pulak Adik nak marah2
Cepat je dier jawab semula tanpa sempat KA mencelah
Yelah, lepas 18 tahun nanti baru Adik dapat jumpa semulalah
Fenomena SuperMoon yang katanya cukup indah
Memang kecewa sangat Adik jadinyer lah !
Apapun, Harapan nak tengok Super Moon tak kesampaian sudah
Cuaca tak bagus dan berkabus kata En Abah
So, untuk mengubati kesedihan Adik itulah
KA tepek gambar2 SuperMoon, yang of cause copy paste orang punya ajelah !
Bak kata En Abah,  daripada takde, dapat tengok gambar pun jadilah !
Untuk Adik, berdoa banyak2 ajelah
 Mana tahu, umur panjang bertemu juga SuperMoon ni, satu hari nanti Insya Allah !!!!






 ( PHOTOS EHSAN GOOGLE )

14 comments:

dear anies said...

xpe dik...x de rezeki... insya allah 18 thn lg pasti kite jumpa supermoon ya ;-)

Nurzakiah Hanum said...

ala kesiannya

Ira said...

Hehe.. marah benar adik ye xdpt tgk supermoon..
Lama nk tggu kan adik..
InshaaAllah, ada rezeki panjang umur, dpt la tgk supermoon nnt..

nOe suhaimi said...

Salam KA...dah lama x singgah sini...

rasanya malam sebelum tu lagi jelas dan terang...mungkin sebab dilitupi awan...tu yg x nampak

Kamsiah Yusoff said...

bkn ja adik yg kecewa..makcik jugak kecewa sbb hujan turun dari pukul 2 ptg sampai ke dinihari..supermoon kemana..dslr kemana..

suka suka said...

adik.. acik ss pun frust jugak.. tak dpt tengok.. nanti acik tepek lagi kat blog acik ye.. yang kawan-kawan kongsikan..

Kayu Manis said...

Assalamualaikum KA

Wah cntik sgguh bulan2 tu ye..hrpnya depa jujurlah dlm berkarya...
Takpe dik tggu 18 taun lagi nak nengok ya ye...
Cuaca tak berapa baik hri tu hujan dn mendung

Ahsan Nur Mubarak Annuar said...

Supermoon memang cantik!

http://wacanaku2009.blogspot.my/2016/11/bagaimana-ingin-tingkatkan-ekonomi.html

paridah said...

SUPERMOON YG SGT INDAH MENGAGUMKAN..TAPII BNYK TEMPAT XNAMPAK

Mummydearie said...

Kasihan kat Adik. Takda rezeki nak menyaksikan supermoon dengan mata sendiri. Takpalah, insyaAllah, Adik masih berpeluang tinggi menyaksikannya lagi pada Nov 25, 2034 ya! Macam kita-kita ni KA, memang tipis dah peluangnya ^_^

Cuaca memang tak berapa baik masa tu, maklumlah asyik aje hujan petang. Area rumah saya pun supermoon keluar macam hari-hari biasa aje, malu-malu kucing ^_^

Husna Rahman said...

xpe dik...akak Hsna (eh akak ke..haha elex la kan 25 baru) pun xleh tengok sebab ujan lebat sgt....

LYAfrina said...

Dekat sini pom camtu kak.. Cuaca x bape ok.. Xbrape nampak.. Cuma leh nmpak cahaya lbh terang drp biasa..

hainom OKje said...

Kesiannya adik. Nasib adik sama je dengan aunty tau. Aunty pun tak nampak hape. Kebetulah petang tu hujan lebat.

Tp mmg cantik supermoon kat negara org ye KA

Kira Sakura said...

samalah kita dik. tp bukan kes tak nampak. tp terlupa!! hahaha

Related Posts Plugin for WordPress, Blogger...